Nova vest
Košarka

Utorak, 23.11.2010.

19:29

Drugi trijumf Hemofarma u Evrokupu

Košarkaši Hemofarma pobedili su u Vršcu francuski Asvel sa 97:93, u drugom kolu B grupe u Evrokupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Željka Lukajića zadržao je tako stoprocentan učinak, nakon što je u prvom kolu slavio u Turskoj protiv Bešiktaša.

U duelu sa Asvelom Hemofarm je u finišu utakmice umalo prokockao 21 poen prednosti (70:49) koliko je imao sredinom treće četvrtine. Gosti su dva minuta pre kraja prišli na samo tri poena zasotatka (88:85), ali je Hemofarm u samom finišu ipak uspeo da odbije nalet Asvela i trijumfuje.

Bojan Krstović, Marko Šutalo i Milan Mačavn postigli su po 13, Boris Savović je ubacio poen manje, dok je Danilo Anđušić stao na 10. Sa druge strane, Klif Hamonds je postigao 25, a Andrija Žižić 19 poena.

Prve tri četvrtine utakmice protekle su u izvanrednoj igri domaćih košarkaša, koji su pojedinim fazama susreta vodili i sa preko 20 poena razlike.
Ipak, u poslednjem periodu igre mladi Vrščani su stali. Iskusni sastav Asvela je to iskoristio i nepun minut pre kraja približio se na samo tri poena razlike. Međutim, Anđušić i Pavković su u poslednjih tridesetak sekundi susreta doneli Vrščanima pobedu sa linije slobodnih bacanja.

U narednom kolu Hemofarm gostuje nemačkom Getingenu.

Hemofarm: Pavković 9, Božović, Krstović 13, Šutalo 13, Mačvan 13, Savović 12, Borisov 8, Knežević, Petrović, Džordan 10, Maraš 19, Andjušić 10.
Asvel: Džeferson 17, Lakomb 4, Hamond 25, Žižić 19, Vesterman 5, Fofana 7, Velš 2, Bogavac, Želabal 14, Leon, Džekson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve