Nova vest
Košarka

Utorak, 23.11.2010.

12:57

EL: CSKA "hvata poslednji voz"

Utakmice šestog kola Evrolige donose nekoliko zanimljivih duela, u centru pažnje meč u Milanu gde CSKA "hvata poslednji voz" za TOP 16.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaški moskovskog CSKA, koji su poslednjih godina bili neizostavni učesnici završnog turnira Evrolige, pokušaće u Milanu da ostanu u igri za plasman u drugi krug takmičenja, a njihov susret da domaćim Armanijem najzanimljivija je utakmica šestog kola elitnog takmičenja.

"Armejci" su nakon prvih pet kola zabeležili samo jedan trijumf, a u slučaju da izgube i u Milanu ostaće prikovani za dno tabele D grupe sa samo teoretskim šansama da prebrode prvi krug.

U pauzi izmedju dva evroligaška kola trener Duško Vujošević je podneo ostavku na mesto selektora Crne Gore i sada je apsolutno posvećen klupskim obavezama. Moskovljani su u prvom kolu deklasirani od kluba iz Milana na domaćem terenu, pa ih u sredu očekuje nimalo lak zadatak. Veliko ohrabrenje za "armejce" je povratak u tim Ramunasa Šiškauskasa, ali je u Moskvi ostao Šved, zbog povrede.

U A grupi, u kojoj se nalazi i šampion Srbije Partizan, poljski Prokom mogao bi da učini uslugu "crno-belima" i zabeleži prvi trijumf u sezoni.

Poljaci su prošle sezone bili učesnici četvrtifnala i odigrali pristojno okršaje sa favorizovanim Olimpijakosom, ali je uprkos velikim ulaganjima u tim sada načinjen korak u nazad.

U slučaju da Prokom pobedi tim ruskog Himkija, to će mnogo značiti Partizanu koji je već prebrodio gostovanje u Gdinji, pa će se klub iz Podmoskovlja naći u velikim problemima jer je jedini izgubio bodove od autsajdera.

Lijetuvos Ritas se pojačao dovodjenjem izvanrednog plejmejkera Šarunasa Jasikevičijusa, a pomoć iskusnog asa biće litvanskom predstavniku najpotrebnija sutra jer u Viljnus stiže turski Fenerbahče koji na veoma visokom nivou igra Evroligu i za sada ima samo jedan poraz.

U istoj, C grupi francuski Šole će pokušati da ostvari još jednu pobedu kojom bi se sasvim približio plasmanu u Top 16. Francuzi, o kojim je javnost veoma malo znala, na polovini trke imaju skor od tri pobede i dva poraza, pa se čini da za njih istorijski uspeh i nije tako daleko.

Rival u okršaju za četvrtu uzastopnu pobedu je italijanski Montepaski, koji je u prošlom kolu lako izašao na kraj sa braniocem trofeja španskom Barselonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve