Nova vest
Košarka

Utorak, 23.11.2010.

12:53

Novica: "Čekam svojih pet minuta"

Novica Veličković, standardni član reprezentacije Srbije, već drugu sezonu u Realu nikako da dobije šansu i pokaže koliko vredi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prošle, debitantske sezone u kraljevskom klubu računalo se i na period adaptacije i bez obzira na sjajne evroligaške sezone u Partizanu, na relativno Novičino međunarodno neiskustvo. Logičan sled stvari bio je da naš reprezentativac polako i sigurno nasledi čuvenog Garbahosu i postane udarna igla Reala na poziciji krilnog centra.

Sve je otišlo predaleko, rasle su sumnje i u dobre odnose Veličkovića sa trenerom Etoreom Mesinom, ali Novica sve smireno i sportski podnosi i objašnjava.

“Najpre da objasnim: minulog vikenda nisam bio u timu na meču sa Valjadolidom zbog bolesti. Slomio me neki jak virus, prikovan sam za postelju, ne znam da li ću se oporaviti za naredni evroligaški meč sa Olimpijakosom u četvrtak. Moguće je da ću da budem u sastavu, ali trenutno se ne osećam dobro. Boli me grlo i imam povišenu temperaturu.”

Ipak, Novica je svestan da su apetiti srpske i evropske javnosti mnogo veći, da se s pravom od vrhunskog igrača i velikog borca, koga navijači ne zovu slučajno “Novica ubica”, očekuje mnogo više.

“Nema konkretnog, opipljivog razloga zašto imam tako malu minutažu i samim tim skromniji učinak. Ali, nije moje da se bavim time. Trudim se da što bolje radim i čekam svojih pet minuta.”

Veličković tvrdi da nisu nikakvi konkretni problemi u pitanju, kao ni loši međuljudski odnosi.

“Ne postoje nesuglasice sa trenerom Mesinom, sa saigračima se takođe sjajno slažem. Sve je u najboljem redu, samo da još dobijem i prostor na utakmicama. Strpljenje me ne izdaje”, poručuje Veličković.

Na treninzima, kako Novica ističe, sve funckioniše besprekorno, ne oseća se zapostavljeno kada ekipa igra na dva koša.

“Treniramo najnormalnije kada igramo “pet na pet”. Trudim se maksimalno, imam priliku da se iskažem i verujem da u tome uspevam na najbolji način”, jasan je Veličković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve