Nova vest
Košarka

Utorak, 23.11.2010.

11:02

Petrović: „Brine me Pionir“

Aco Petrović, trener Žalgirisa koji u četvrtak gostuje Partizanu u Evroligi, rekao je da ga pomalo brine paklena atmosfera u hali „Pionir“.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Petrović je podsetio da je u „Pioniru“ poklekao i šampion španije, Kaha Laboral, uprkos prednosti od 11 poena u finišu utakmice.

Žalgiris će u Beograd da doputuje bez najboljeg strelca Evrolige Markusa Brauna, kao i bez slovenačkog reprezentativca, Aleksandra Ćapina.

Petrović u Beograd dolazi posle velike pobede nad Lijetuvos Ritasom u derbiju litvanskog prvenstva.

U nedelju smo u velikom derbiju Prvenstva Litvanije u Kaunasu savladali Lijetuvos Ritas, vodili smo i 35 razlike, završeno je sa 25 poena u našu korist. Odigrali smo izvan mojih očekivanja, cepali smo se u četvrtak protiv Himkija u Evroligi, a već u petak smo trenirali“, rekao je Petrović.

Igrači Žalgirisa tako nisu imali ni dan odmora pred duel sa Lijetuvas Ritasom.

Nije bilo odmora, jer ta utakmica sa Lijetuvosom odlučuje o tituli šampiona, pa sam je tretirao kao onu od posebne važnosti. Pobedili smo velikom razlikom, a s obzirom da ne verujem da u revanšu u Viljnusu možemo da izgubimo sa više od 25 poena, najverovatnije ćemo sa pol pozicije u plej-of što nam obezbeđuje prednost domaćeg terena i moguće – titulu šampiona Litvanije. Uzgred, možda smo odigrali i najbolje od kako vodim Žalgiris, iako naša pobeda nad Kahom Laboral u Vitoriji ima veću specifičnu težinu jer izabranici Duška Ivanovića predstavljaju veći klub i bolji tim. A i igrali smo u gostima“, izjavio je Petrović .

Žalgiris sa Petrovićem na klupi ima 15 pobeda iz 16 utakmica, u tri takmičenja. Eventualnom pobedom u Beogradu, Litvanci bi imali gotovo siguran plasman u Top 16.

Ako dobijemo imali bismo skor 5:1, ali rano je za kalkulacije. Čak i ako se to desi Partizan može dalje. Sada je za razliku od prvog meča Partizan favorit. Stvorena je sinergija igrača i publike, koja vredi kao šesti igrač. Crno-beli su dobili Kahu Laboral na impresivan način, rasturili su Zvezdu u večitom derbiju, podigli su nivo igre. Žalgiris mora da se usredsredi isključivo na igru, samo u tom slučaju imamo šansu za dobitak“, rekao je trener Žalgirisa.

Ipak, Petrovića brine atmosfera u hali „Pionir“ , na koju mnogi od njegovih igrača nisu navikli.

Malo ko od mojih igrača je igrao u takvim uslovima. Ne bojim se zbog toga, to je činjenica. Jedna Kaha, šampion Španije koja igra u takvoj atmosferi u ACB ligi, izgubila se u Pioniru, poklekla, prokockala 11 razlike. Čuo sam izjavu Duška Ivanovića… Logan je promašio dva slobodna bacanja, išli su na šut za tri poena, umesto da spuštaju loptu na posta. Nije dovoljno U Pioniru odigrati 38 minuta na najvišem nivou da bi se dobio Partizan, mora svih 40. Ali, nije to utakmica sa oznakom biti ili ne biti“, rekao je srpski stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve