Nova vest
Košarka

Petak, 19.11.2010.

22:22

Pešić predstavljen u Valensiji

Svetislav Pešić predstavljen je kao novi trener aktuelnog osvajača Evrokupa Valensije (nekadašnja Pamesa).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski trener preuzima tim u neugodnom trenutku, kada je ekipa 16. na tabeli ACB lige sa skorom 1-6, a u Evroligi ima jednu pobedu i četiri poraza.

“Pokušaćemo da popravimo situaciju, nismo u najboljoj poziciji, ali ima i dobrih strana – ekipa je talentovana, postoji hemija, ali kada se ne pobeđuje, onda se gubi poverenje i sigurnost”, izjavio je Pešić.

“Od mene se očekuje da vredno radim kako bismo pobeđivali, ali moram da istaknem da sam veoma srećan što sam došao u Valensiju koja je veliki klub”, dodao je srpski stručnjak.

Pešić ima jasne ambicije kao trener Valensije.

“U vrhunskom sportu uvek se očekujen pobede, ne postoji prošlost, već jedino sadašnjost i budućnost. Nemamo mnogo vremena, ali pokušaćemo da popravimo određene detalje, da istovremeno napredujemo kao kolektiv, ali i igrači kao pojedinci. Potrebna nam je koncentracija kako bismo se poboljšali”.

Tokom bogate trenerske karijere Pešić je bio i u ACB ligi, pošto je u periodu 2002-2004. godine predvodio Barselonu. Sa Kataloncima je Pešić dva puta bio nacionalni prvak, osvojio je Kup Kralja i Evroligu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve