Nova vest
Košarka

Petak, 19.11.2010.

14:31

Jovanović: "Favoriti smo na papiru"

Trener košarkaša Partizana mt:s Vlada Jovanović ocenio je da su 'crno-beli' uoči nedeljnog 'večitog derbija' u 8. kolu regionalne NLB lige "favoriti na papiru".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jovanović je dodao i da to često ništa ne znači na terenu u ovakvim mečevima. "Ne trebamo da se previše opterećujemo. Svaka utakmica u sezoni je veoma značajna za nas, pošto možemo mnogo i da dobijemo i da izgubimo", objasnio je Jovanović.

On je istakao da su okršaji sa Crvenom zvezdom posebni pošto, kako je ocenio, "puno znače i igračima i navijačima", a položaj na tabeli i inidividualni kvalitet "ne moraju da budu presudni".

"Derbi koji je pred nama biće specifičan po velikom broju debitanata iz naše ekipe. Imaćemo mnogo igrača koji će prvi put odmeriti snage sa Zvezdom", napomenuo je Jovanović i dodao da nije posebno pripremao internacionalce u dresu državnog prvaka za duel sa najvećim rivalom.

Prvi derbi u prethodne dve sezone pripao je Crvenoj zvezdi, a šef stručnog štaba 'crno-belih' rekao je da je Partizan u tim utakmicama delovao "nehomogeno".

"Po pravilu nam je na početku sezone potrebno vremena da se uigramo, pošto smo prinudjeni da tokom letnjeg prelaznog roka promenimo dosta igrača. U prvim takmičarskim utakmicama neophodno je da igrači shvate čiji dres nose i za koga se bore", poručio je Jovanović.

Kao najveći kvalitet Crvene zvezde, on je izdvojio strana pojačanja koja su uobličila taj vrlo mlad tim.

"Mladost po pravilu donosi agresivnost, rasterećenost i veliku motivaciju na svakom meču. Poslednje utakmice pokazale su da je Zvezda uspela da kvalitetno kompletira tim košarkašima iz inostranstva i da moramo da maksimalno ozbiljno pirstupimo meču sa komšijama", naglasio je Jovanović.

Kapiten Petar Božić složio se sa ocenama da je derbi "poseban događaj" i dodao da uspešnost u utakmicama sa Crvenom zvezdom "obeležava sezonu".

"Zvezda igra sve bolje. U prošlom kolu zasluženo su pobedili Cibonu na domaćem terenu. S druge strane, mi smo već ispunili kvotu od četiri poraza u regionalnoj ligi tako da nam pobeda u sledećem kolu mnogo znači i na takmičarskom planu", zaključio je Božić koji nije mogao da izdvoji nijedan derbi u kome je igrao.

Utakmica Partizan - Crvena zvezda igra se u nedelju od 17 časova u dvorani 'Pionir', a zbog "visokog rizika" ulaznica za ovaj meč neće biti u slobodnoj prodaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve