Nova vest
Košarka

Petak, 19.11.2010.

14:02

Mehija MVP 5. kola Evrolige

Košarkaš Šolea Semi Mehija najkorisniji je igrač petog kola Turkiš Erlajns Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je postigao 29 poena, najviše ove sezone i bio je najzaslužniji za trijumf protiv Fenerbahčea 82:78.

Prvi put u istoriji kluba Šole je u Evroligi upisao tri vezane pobede. Mehija je šutirao iz igre 9-12, a penale 8-10. Uz to je upisao i 5 skokova i 3 asistencije. Na kraju je duel završio sa indeksom korisnosti od 35.

To je drugi najbolji rezultat ove sezone, odmah posle prošlonedeljnog ostvarenja Bernija Rodrigesa.



Drugi najbolji skor u petom kolu ostvario je mladi igrač Lijetuvos Ritasa Jonas Valančijunas sa 15 poena, 9 skokova i dve blokade u pobedi nad Cibonom, dok je Čak Eidson u trijumfu Makabija nad Cibonom učestvovao sa 20 poena, 4 skoka, 3 asistencije i pet ukradenih lopti.

Eidson koji je bio najkorisniji igrač prvog kola trenutno vodi na MVP listi sa 18.6 prosečnih indeksnih poena.

U najboljoj petorci kola su još i najkorisniji igrač Evrolige prošle sezone Miloš Teodosić sa 15 poena i sedam asistencija, kao i centar Rome Andrea Krosariol, koji je bio izjednačen sa Fernandom San Emeterijom. Obojica su skupili po 23 poena. Njima se pridružio novi igrač Partizana Džejms Gist sa 11 skokova, najbolji asistent je Demond Malet iz Šarloroa sa osam asistencija.

Što se dosadašnjeg učinka u svih pet kola tiče, Igor Rakočević je najbolji strelac sa prosečno 18,4 poena, Teodosić je najbolji asistent sa 5,8 uspešnih dodavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve