Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.11.2010.

07:20

Jovanović: “Meč dobili odbranom”

Trener Partizana Vlada Jovanović izjavio je da su njegovi izabranici protiv Prokoma do trijumfa došli zahvaljujući dobroj odbrani.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Partizana slavili su protiv Prokoma sa 69:62 u četvrtom kolu kolu Evrolige.

“Čestitao bih svojim igračima na jednoj požrtvovanoj i hrabroj igri. Ekipa Prokoma je zaslužila pun respekt što se tiče igračkog kadra, dobili su ove godine A licencu, uložili su dosta u tim, imaju novu arenu i jako dobru publiku”, rekao je Jovanović.

“Iz svih tih razloga su bili jako motivisani da upišu prvu pobedu u Evroligi. Oni su ovu utakmicu videli skoro kao utakmicu sezone, bila je veoma važna za njih, kao i za nas naravno. Zbog lošeg starta bili su izrazito motivisani”, dodao je Jovanović.

Strateg crno-belih istakao je kako je prelomljen meč.

Utakmicu smo sigurno prelomili i na kraju dobili dobrom odbranom. U tom segmenu igre najviše smo imali problema sa defanzivnim skokom, pogotovu u prvom poluvremenu. To smo u drugom polovremenu, pogotovu pred kraj,i iskontrolisali. Došli smo do razlike u kojoj možemo malo mirnije da odigramo napada. U pojedinim trenucima smo imali i sreću sa šutom za tri poena, međutim i ta sreća je zaslužena pre svega jednom borbenošću i požrtvovanošću, ali i igrom svih četrdeset minuta“, rekao Jovanović.

Bek Partizana Dragan Milosavljević naglasio je da je pobeda na gostovanju Prokomu veoma značajna.

Bila je veoma teška utakmica, naša prva pobeda na gostovanju. To nam dosta znači i za samopouzdanje. Malo smo lošije ušli u utakmicu, ali smo se dobro držali tokom čitavog meča. Igrali smo kao tim, jaku odbranu. U napadu smo imali dosta grešaka, ali smo uspeli da održimo igru pre svega zahvaljjući toj odbrani. Ova pobeda je mnogo značajna. Ovako moramo da igramo svaku utakmicu, maksimalno skoncentrisano i borbeno, jer nas čeka veoma težak posao, a nismo ekipa koja može sebi da dopusti opuštanje“, rekao je Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve