Nova vest
Košarka

Subota, 06.11.2010.

12:01

Oberto objavio povlačenje

Argentinski košarkaš Fabrisio Oberto objavio je da se povlači iz košarke zbog srčanih problema.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

35-godišnji Oberto, koji je nedavno potpisao ugovor sa Portlandom, izjavio je da je miran i svoju odluku je obrazložio time da mu je porodica prioritet.

„Doneo sam odluku da svoje zdravlje i porodicu stavim ispred košarke. Bila je to teška odluka posle toliko godina bavljenja košarkom, ali je ona ispravna“, rekao je Oberto.

Posle utakmice sa Milvokijem u utorak osetio sam vrtoglavicu i bio sam baš nervozan i mnogo sam brinuo. Od tada sam razmišljao o povlačenju, razgovarao sam sa porodicom i doneo sam odluku koja je u potpunosti moja i onda sam saopštio odluku timu“, naglasio je Oberto.

Povlačenje Oberta mnoge je iznenadilo, kao i odluka da vrati novac koji je dobio posle transfera u Portland. Kada se igraču desi nešto kao Obertu, tj. ako zbog bolesti ili povrede mora da završi sezonu ili karijeru, on ima pravo da zadrži sav novac na koji ima pravo po ugovoru. Ipak, Argentinac nije krenuo tim putem i vratio je sav novac Portlandu, koji se odmah dao u potragu za njegovom zamenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve