Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 04.10.2010.

13:59

65 godina JSD Partizan

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan danas slavi šezdeset pet godina postojanja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

JSD Partizan spada u red najvećih sportskih društva u svetu, a po rezultatima, ostvarenjima i broju svojih vrhunskih sportista tokom proteklih 65 godina spada u red najuspešnijih na svetu.

Datum rođenja Partizana je 4. oktobar 1945. godine, a pripreme su trajale mesecima pre toga. Svetozar Vukmanović Tempo, u to vreme jedan od najviših državnih funkcionera, zalagao se da se pri Centralnom domu Jugoslovenske armije oformi fudbalski klub, a kasnije da se to širi i na ostale sportove, u kojima bi bili sportisti koji su u vojničkoj uniformi.

Tako su istog dana kada i fudbalska sekcija rođene i sekcije za atletiku, šah, košarku i odbojku.

Partizan će tokom jeseni obeležiti šest i po decenija postojanja raznim akcijama i aktivnostima.

Fudbalski klub Partizan će tokom jeseni obeležiti šest i po decenija postojanja raznim akcijama i aktivnostima.

"Jubilej 'crno-bele' porodice je za ponos, jer smo za ovih 65 godina ispisali najlepše stranice našeg sporta, a JSD Partizan je najuspešniji sportski kolektiv u regionu. Evropa, takođe, sa uvažavanjem govori o Partizanu, u šta smo mogli i lično da se uverimo prilikom žreba za Ligu šampiona u Monaku, kada smo od visokih UEFA zvaničnika dobili priznanja za naše rezultate," izjavio je predsednik FK Partizan Dragan Đurić, najavivši poseban poklon, kako je rekao, "najzaslužnijim članovima naše crno-bele porodice".

"Povodom 65 godina postojanja, pripremili smo i specijalni poklon – loptu kojom se igraju mečevi Lige šampiona sa potpisima svih igrača, jer je lopta centar oko čega se sve vrti u fudbalu. Pošto je proteklo 65 godina, i lopti će biti 65, a biće uručene najzaslužnijim članovima naše crno-bele porodice. Imena zaslužnih, za sada neka ostanu mala tajna."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve