Nova vest
Košarka

Nedelja, 03.10.2010.

20:33

Jovanović: "Prave provere"

Trener Partizana mts Vlada Jovanović zadovoljan je kako je njegov tim igrao na turniru u Moskvi i pored poraza od CSKA i Panatinaikosa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su u subotu poraženi od „armejaca“ 75:63, a u nedelju od grčkog šampiona sa 73:68.

"Normalno je da čovek ne treba da bude zadovoljan učinjenim u porazu, ali s obzirom protiv koga smo igrali, to se ipak posmatra na drugačiji način“, rekao je posle meča za treće mesto Jovanović.

"I ove godine Panatinaikos se pojačao bivšim igračem Partizana Marićem i Satoom koji je došao iz Sijene. To je ekipa koja pored CSKA, pretenduje na fajnal for, pa i na samo osvojanje Evrolige“, dodao je trener Partizana.

Jovanović je istakao da je turnir u Moskvi prava provera tranutnog kvaliteta tima koji će pokušati da osvoji desetu uzastopnu titulu šampiona Srbije, prvu bez Duška Vujoševića.

"Ne treba čovek da bude zadovoljan minimalnim porazom čak i od ekipe koja je skoro svake druge godine prvak Evrope. Imponuje nam što smo igrali sa njima, jer to su prave provere onoga koliko smo napredovali i gde se sada nalazimo u odnosu na našu formu i kvalitet igre koji želimo da postignemo uoči početaka bitnih takmičenja. Ove utakmice su nam pre svega mnogo važne u tom segmentu, bez mnogo akcenta na rezultat, ali naravno pobedi se uvek teži“.

Partizan nije razočarao na jakom turniru u Rusiji iako se ekipa još uigrava i nije kompletna.

"Prvo poluvreme nismo odigrali na zavidnom nivou, počeli smo sa dosta promašenih lakih poena, a i šut sa linijie penala je bio na pedeset procenata realizacije. U drugom poluvremenu smo popravili skok u napadu i uspešnost šuta za tri poena, a konsolidovali smo i redove u odbrani i to je donelo rezultat. Trideset i osam minuta smo dobro igrali,a poslednja dva minuta smo morali da stanemo u zonu da bismo sačuvali naše visoke igrače od petog faula, jer su bili opterećeni ličnim greškama skoro čitavu četvrtu deonicu. Potom smo primili nekoliko vezanih lakih trojki, a Panatinaikos je to znalački iskoristio i sigurno utakmicu priveo kraju. Čestitao bi njima, kao i ekipi CSKA juče, na odličnim partijama, a nama preostaje da se ne zadovoljavamo porazima, već da pokušamo da izvučemo pouke i da ih iskoristimo da bismo napredovali, i da iz tih poraza naučimo kako da pobeđujemo,“ rekao je trener crno-belih Vlada Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve