Nova vest
Košarka

Sreda, 11.08.2010.

23:21

Hamid pojačao Hemofarm

Amerikanac Mustafa Abdul Hamid prvo je od nekoliko od nekoliko planiranih pojačanja Hemofarma pred kvalifikacije za Evroligu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Abdul Hamid, student UCLA univerziteta, je rođen 2. juna 1988. godine u Sent Luisu, visok je 190 centimetara i igra na poziciji plejmejkera.

Prošle sezone je malo igrao, osam minuta u proseku, sa dva poena po meču, ali je 2008. pokidao ligamente desne ruke tako da je pauzirao čitavu godinu.

Ipak, Abdul Hamid je igrač visokog potencijala, dva puta su njegovi šutevi u odlučujućim trenucima doneli pobedu univeritetu iz Los Anđelesa. Zanimljiv je bio komentar Bena Holanda, njegovog trenera posle toga.

Srećan sam što je baš Mustafa pogodio, ne znam igrača koji toliko vremena provodi u radu na parketu. Reč je o divnom mladiću”, rekao je tada Holand.

Posle prvog treninga u Vršcu trener Hemofarma Željko Lukajić je izneo prve impresije o novom igraču.

Dovele su ga izuzetne preporuke, nadam se da će ih opravdati. Ima izvanrednu građu i fizičke predispozicije. Trebaće mu vreme da se adaptira na evropski način igranja i razmišljanja. Mladošću se odlično uklapa u naš sastav”, rekao je Lukajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve