Rekordan ugovor Nikole Pekovića?

Jedan od najboljih evropskih košarkaša, Nikola Peković trebalo bi da potpiše rekordan ugovor sa NBA ligašem Minesota Timbervulvsima.

LBIzvor: B92, beobasket.net SAD
Podeli

Očekuje se da Peković, koji je 2008. draftovan od strane Minesote, kao prvi pik u drugoj rundi (31), sa Timbervulvsima potpiše trogodišnji ugovor.

Bivši centar Partizana i Panatinaikosa trebalo bi da zaradi rekordnih 12.960.000 dolara, uz garantovani bonus od 550.000 dolara.

Tako se dolazi do sume od 13,51 miliona dolara, što je verovatno najveći prvi ugovor za igrača koji nije Amerikanac, draftovanog u drugoj rundi, u istoriji NBA. Do sada se pretpostavljalo da je rekord držao Luis Skola, koji je sa Hjustonom 2007. takođe potpisao trogodišnji ugovor vredan 9,5 miliona dolara.

U poređenju sa ugovorima igrača draftovanih u prvoj rundi, koji nisu rođeni u SAD, Pekovićev ugovor bi bio drugi u istoriji NBA, pošto je samo Italijan Andrea Barnjani dobio za nijansu bolji ugovor.

Italijan je 2006. godine draftovan kao prvi pik, a vrednost njegovog trogodišnjeg ugovora sa Toronto Reptorsima bila je 14.511.520 dolara, što je za samo 3,5 odsto jači ugovor u odnosu na Nikolu Pekovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.