Nova vest
Košarka

Nedelja, 25.07.2010.

18:11

Duda i "orlovi" u Kovilovu

Košarkaška reprezentacija Srbije završila je pripreme u Italiji za Svetsko prvenstvo u Turskoj (28. avgust – 12. septembar) i vratila se u Beograd.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Povratak "orlova" u prestonicu malo je poremetilo nevreme iznad Beograda zbog kojeg je avion sa reprezentativcima morao da napravi nekoliko krugova iznad grada.

"Nije bilo ništa strašno, malo smo kružili, bolje upoznali Beograd. Ipak, malo nas je iznenadilo jer smo došli iz Folgarije u kojoj je vreme bilo idealno", rekao je selektor Dušan Ivković.

Vicešampioni Evrope odradili su dve nedelje priprema, a sve je prošlo bez neprijatnih iznenađenja.

"Odlično smo radili u Italiji, napravili kvalitetnu bazu. Pohvalio bih izuzetan rad svih igrača. Osim malih problema sa leđima Bobana Marjanovića, što je više posledica puta i njegove konstitucije, drugih povreda nije ni bilo", rekao je Dušan Ivković.



Ivković ističe da njegove izabranike u narednom periodu očekuje uigravanje ekipe i niz prijateljskih mečeva.

"Kod mene su bazične pripreme uvek takve da nije jedino trčanje, odnosno rad na kondiciji, na programu. Radili smo i sa loptom, ali više u korist vežbi na sticanju snage. Sad će to lagano da se menja do puta u Tursku", ističe selektor.

Kapiten reprezentacije Nenad Krstić bio je sa selekcijom u Italiji ali je radio individualno, zbog propisa NBA lige koja ograničava rad igračima sa nacionalnim timom.

"Zadovoljni smo, prošlo je sve bez povreda, radilo se dobro. Imamo još desetak dana da se pripremimo i dobro uigramo kroz pripremne mečeve. Uželeo sam se košarke, igre, jedva čekam da se priključim ekipi". 



Reprezentacije će u Kovilovu ostati do 5. avgusta kada kreće u Istanbul gde će odigrati prve pripremne utakmice protiv Turske i Irana (6-9. avgust). Potom će učestvovati na turniru u Mariboru od 13. do 15. avgusta (Slovenija, Rusija, Novi Zeland). Naše košarkaše očekuje tradicionalno učešće na “Akropolis kupu” u Atini (17-19. avgust), tokom kojeg će odmeriti snage sa reprezentacijama Grčke, Slovenije i Kanade, a na kraju će uslediti i dve utakmice sa Kinom u Beogradu.

Na Mundobasket u u Turskoj Srbija će igrati u grupi A u Kajseriju protiv selekcija Argentine, Australije, Nemačke, Angole i Jordana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve