Nova vest
Košarka

Subota, 24.07.2010.

22:09

FIBA: KSS dužan 15.000 evra

Košarkaški savez Srbije dužan je Svetskoj košarkaškoj federaciji (FIBA) 15.000 evra, ali to neće ugroziti učešće reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Novac koji KSS duguje je zaostala godišnja članarina, a na adresu “Kuće košarke” došlo je upozorenje vezano i za zabranu učešća na Mundobasketu.

“To sigurno neće biti razlog zbog kojeg reprezentacija neće otići u Tursku”, rekao je Zoran Gavrilović, v.d. generalnog sekretara KSS.

Nije ovo ni prva ni poslednja opomena, taj dug datira od ranije, samo je sada uslovljen blizinom Svetskog prvenstva. Kada smo poslali na takmičenja sve selekcije, budite sigurni da ćemo poslati i seniore u Tursku, iako je finansijska situacija zaista teška”, dodao je Gavrilović.

Da je situacija gora čak kritična, govore i reči predsednika KSS Dragana Kapičića.

Stiže nam deset obaveza u istom trenutku, ne znaš koju pre da platiš. Sada nam je stiglo da platimo PDV u iznosu od 2.800.000 dinara, što je zakonska obaveza, zbog čega smo privremeno zanemarili dug prema FIBA. Ne smemo da zaobiđemo plaćanje poreza, jer se radi o krivičnom delu. Osim toga, morali smo da pošaljemo u svet sve muške i ženske selekcije, da platimo veoma visoke takse. Mogli smo da odustanemo od nekih takmičenja pa da platimo dug prema FIBA, čiji je odnos prema savezima takav da sve naplaćuje, a nikad finansijski ne pomaže”, naglasio je Kapičić.

I Kapičić je uveren da iznos od 15.000 evra neće ugroziti učešće nacionalnog tima na Mundobasketu u Turskoj, koji traje od 28. avgusta do 12. septembra.

Cifra nije takva da ne možemo da pronađemo rešenje, ali je dinamika priliva para apsolutno nedovoljna da ispunimo sve finansijske obaveze. I dalje imamo slobodno mesto za reklamu na šortsevima reprezentativaca tokom Svetskog prvenstva u Turskoj, poslali smo 20 pisama firmama, ali niko nema interes da se reklamira”, istakao je prvi čovek KSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve