Nova vest
Košarka

Petak, 23.07.2010.

21:24

Savanović: "Drugarstvom do medalje"

Srpski košarkaš Duško Savanović veruje da će timski duh odvesti Srbiju daleko na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Savanović iza sebe ima odličnu sezonu u španskom Kahasolu, karijeru će nastaviti u Valensiji, a sada se nalazi na pripremama sa nacionalnim timom.

"Ne bih se žalio ni da sam imao lošu sezonu. Samo, daj bože zdravlja. Ipak, ovako je bolje. Potpisao sam odličan ugovor i dobio šansu da širim dobre vibracije na pripremama reprezentacije", rekao je Savanović.

Savanović je istakao da je u timu, koji je bio na bazičnim pripremama u italijanskom Folgariju, odlična atmosfera.

"Timski duh mnogo znači. Kvalitet i talenat utiču od 20 do 30 odsto na rezultat, sve ostalo je timska hemija. Primer je moj prošlogodišnji klub Kahasol. Nismo bili neki individualci, ali smo bili ekipa u svakom smislu i stigli smo do polufinala sa Realom. Bilo je i talentovanijih ekipa od naše na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, ali niko nije imao takve drugare. Pogledajte šta su uradili Real i Efes sa igračima koji vrede milione. Ništa", istakao je Savanović.

Srpski košarkaš ističe da su svi u Poljskoj upoznali i talenat i druge kvalitete Srbije.

"To jeste otežavajuća okolnost. Nemamo više taj faktor iznenađenja, sada će biti mnogo teže. Bilo bi fenomenalno kada bismo ponovili taj uspeh i osvojili srebro na Svetskom prvenstvu u Turskoj", naglasio je Savanović.

Olakšavajuće okolnosti su otkazi mnogih zvezda, kao što su Đinobili, Novicki, Bogut.

"Tačno je da su neke reprezentacije desetkovane, ali ne bih tome pridavao preveliku važnost. Bilo kakvo favorizovanje nije dobro za nas. Svaku utakmicu moramo da igramo kao da je protivnik svetski prvak, počev od prve sa Angolom", rekao je Savanović.

Srpski reprezentativci su u petak završili bazične pripreme u Folgariju i sledeće okupljanje im je zakazano za ponedeljak u Kovilovu, gde će trenirati do 5. avgusta i odlaska u Tursku na prvi pripremni turnir, gde će pored domaće selekcije rival izabranicima Dušana Ivkovića biti i Iran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve