Nova vest
Košarka

Utorak, 20.07.2010.

14:20

Marić ne igra za Australiju na SP

Košarkaš Partizana Aleks Marić neće igrati za reprezentaciju Australije na Svetkom prvenstvu u septembru u Turskoj.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Posle otkaza Endru Boguta, koji ne želi da igra na šampionatu sveta zbog oporavka od povrede, selektor Australije Bret Braun ima problema sa igračima na centarskoj poziciji.

Iako je računao ma Marića, košarkaš “crno-belih“ neće nastupiti za „kengure“ na Mundobasketu.

„Naravno da sam zabrinut zbog činjenice da ne mogu da pošaljem odnosno izvedem najbolje igrače na parket u tako bitnim utakmicama za našu selekciju. Marić je imao dugu sezonu za sobom, u kojoj je nastupao sa odličnim saigračima. Još uvek se nadam da će promeniti svoju odluku i pridružiti nam se na Svetskom prvenstvu. Posle deset meseci neprekidnog igranja za klub on trenutno najviše želi da se odmori“, izjavio je Bret Braun za novine Perth now.

Dugo se spekulisalo da će Košarkaški savez pokušati da sredi da Marić nastupa za Srbiju, međutim, do toga ipak nije došlo.

Australija se nalazi u grupi sa Srbijom, Argentinom, Jordanom, Nemačkom i Angolom. Svetsko prvenstvo se održava od 28. avgusta do 12. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve