Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.07.2010.

13:56

Jovanović za B92: "Samo dobar rad"

Trener košarkaša beogradskog Partizana mt:s Vlada Jovanović rekao je za B92 da će njegova ekipa "radom i pravim pristupom pokušati da nađe svoj put".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crno-beli' su u grupi A, sa rivalima koji bi se mogli nazvati ravnopravnim, a Jovanović je u izjavi za B92 analizirao grupu.

"S obzirom da smo bili u trećem šeširu znali smo da ćemo već dobiti dve veoma snažne evroligaške ekipe i znali smo da ne možemo da izbegnemo ekipe koje su bile dobro plasirane u prethodne sezone. U prvom trenutku možda bi se ljudima učinila lakša nego grupe u kojima su Olimpijakos i Real, Barsa i Sijena ili pogotovo ona u kojoj su CSKA i Panatinaikos," rekao je Jovanović za B92.

"Redom, nosilac grupe je Kaha Laboral, ekipa koja je pobednik ACB lige, u finalu su namučili pa pobedili prvaka Evrope Barselonu što najbolje govori i o kvalitetu i o projektu tog tima. Makabi će ove godine sigurno ući sa novim ili istim ambicijama, ne bi tu trebalo trošiti reči... I ostale ekipe su ozbiljne, Prokom za početak nije zvučno evropsko ime ali je klub koji ima stabilan budžet, imali su dobru sezonu u Evroligi i dosta dobrih, proverenih stranaca, od njih se sigurno može očekivati da budu konkurentni u grupi. Žalgiris je kao i Makabi ušao u potpuno novi projekat."

U Partizanu mt:s znaju imena četiri protivnika, peti je nepoznanica.

"Najinteresantniji je kvalifikant. Na prvi pogled to bi trebalo da bude najslabija ekipa u grupi. to će, najverovatnije, biti Himki ili Marusi. o Himkiju se sve zna, oni pokušavaju godinama da budžetom, organizacijom, poslednje dve ili tri godine i trenerom da stignu CSKA. Grupa će, kada stigne i taj 'kvalifikant', dobiti novu fizionomiju, sa šeste pozicije dobijamo tim koji se može nazvati i favoritom za prolazak dalje."

'Crno-beli' već odavno nisu ekipa koja dobija ulogu autsajdera u najjačem evropskom takmičenju. Ipak, ni uspesi koje je klub postigao prethodnih godina ne manjaju pristup.

"Moram da podsetim na prethodne sezone dok je Dule (Duško Vujošević) bio tu i u kojima su pravljeni veliki uspesi, prolasci u Top 16, pa u četvrtfinale, na kraju prošle godine i plasman na fajnal For. Nikada nisu pred početak sezone davana čvrsta obećanja, svaki put je to bio novi tim. Tako će biti i ove godine, Dule nije obećavao ni posle plasmana u osam da ćemo sigurno u Top 16," kaže Vlada Jovanović za B92, "Neću ni ja dajem obećanja ili da govorim da ćemo sigurno u Top 16 nego ćemo pokušati da formiramo dobar tim, naši rivali takođe nisu formirani a mi ćemo, kada se sve to bude znalo, formirati i svoje ambicije."

Kao i prethodnih sezona navijači će očekivati dobre rezultate a u Partizanu znaju koji je put do njih.

"Ono što mogu da obećam je da ćemo pružiti maksimum. Postoji opterećenje pređašnjih uspeha, to je činjenica ali ćemo pre svega radom i pravim pristupom obavezama, bez megalomanskih ambicija, stepenik po stepenik, pokušati da napravimo svoj put," rekao je za B92 Jovanović o ambicijama prvaka Srbije i regiona u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve