Krstić siguran, Miličić sporan

Košarkaši Srbije okupili su se u ponedeljak i počeli pripreme za SP u Turskoj, ali će selektor Ivković tek od 5. jula imati sve igrače na raspolaganju.

AKIzvor: Sportski žurnal, Sport Srbija
Podeli

Ceo tok priprema, ali i prisustvo nekih igrača zavisi od dogovora NBA i FIBA. Od naših NBA asova, situacija sa kapitenom Krstićem je jasna, ali Miličić nije siguran.

"Kod Krstića ništa nije sporno, problem je samo operacija kolena. Moraće da se kontrolišu mnoge stvari, pre svega masa, ali individualnim radom uklapanje ne bi trebalo da bude problem", rekao je selektor.

Problem je Darko Miličić.

"Od kraja maja, pred objavljivanje spiska, pokušavam da napravim kontakt sa njim. Nažalost još uvek nisam uspeo. To sada stoji otvoreno", kaže Ivković koji je prema pisanju grčkih medija novi trener Olimpijakosa.

Centar Minesote je zbog povrede propustio kvalifikacije za EP, a zbog ličnih razloga i sam turnir u Poljskoj. Miličić je od 1. jula slobodan agent, pa je trenutno verovatno najviše fokusiran na pregovore sa Timbervulvsima i nastavak igračke karijere.

I treći srpski centar je u fokusu prelaznog roka. Kosta Perović novi je igrač prvaka Evrope, Barselone.

"Velika čast za svakog igrača je da obuče dres Barselone. To je prava premija. Drago mi je da sam postao deo takvog giganta. Nadam se da će i u narednim sezonama nastaviti osvajanje trofeja", istakao je bivši igrač Partizana i Valensije (Pamese).

Ni Miroslav Raduljica nije ništa manje zastupljen u medijima proteklih dana. Mladi centar jedan je od najtraženijih igrača na evropskom tržištu, a skoro je bio deo jednog skandala.

"Razmišljam samo o reprezentaciji. Nadam se da me neće poremetiti priče o klubu. Ne opterećujem se time previše, to je do karaktera. Nadam se da će se sve što pre završiti, naravno povoljno po mene".

Košarka