Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.06.2010.

14:58

Hemofarm neće da igra treći meč!

Uprava Hemofarma objavila je da klub neće igrati treću utakmicu finala plej-ofa Superlige Srbije sa Partizanom, koja je na programu u petak.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Čelnici Vrščana su kao razlog za to naveli bezbednosne razloge i neujednačen kriterijum suđenja.

“Na takav korak smo se odlučili, pre svega, iz bezbednosnih razloga i incidenata nesvojstvenih sportu, kao i zbog neujednačenog kriterijuma sudjenja u medjusobnim utakmicama Hemofarma i Partizana, koje nepotrebno dovodi do tenzije na terenu, a samim tim i do nemilih dogadjaja”.

Saopštenje prenosimo u celosti:

KK Hemofarm STADA ne podržava nasilje na sportskim događajima, već, naprotiv, oštro ih osuđuje. Najiskrenije smo razočarani onim što se dešavalo na drugoj finalnoj utakmici plej-ofa Superlige u Centru „Milenijum“ i zato je Uprava kluba, zajedno sa stručnim štabom i igračima, odlučila da treću utakmicu u Beogradu – ne odigra! Na takav korak smo se odlučili, pre svega, iz bezbednosnih razloga i incidenata nesvojstvenim sportu, kao i zbog neujednačenog kriterijuma suđenja u međusobnim utakmicama Hemofarma STADA i Partizana, koje nepotrebno dovodi do tenzije na terenu, a samim tim i do nemilih događaja. Svesni smo odgovornosti ovakve odluke, ali smatramo da u ovakvom ambijentu nemamo ravnopravne uslove za osvajanje šampionske titule”.

Ovo je samo kulminacija nezdravih odnosa koji vladaju u celokupnoj košarkaškoj organizaciji u Srbiji poslednjih godina i jasna je poruka odgovornim licima koji rukovode ovim sportom u zemlji. Svi zajedno treba da se zapitamo gde nas vodi ovakvo ponašanje. Jedan od epiloga je i slanje negativne poruke sponzorima, zbog čega će i dugogodišnji sponzor KK Hemofarm STADA preispitati svrsishodnost dosadašnjih najozbiljnijih ulaganja u košarku kod nas”.

Želimo da istaknemo da je KK Hemofarm STADA po završnim izveštajima komesara svih takmičenja u kojima je učestvovao, što je slučaj i ove sezone, bio klub sa najmanje disciplinskih prekršaja. Zato je čudno da samo u utakmicama sa Partizanom dolazi do fizičkih okršaja, i to samo u slučaju kada je rezultat na strani Hemofarma”.

Podsećamo. U sezoni 2005/06, na utakmici ligaškog dela Jadranske lige, odigranoj u Pioniru, u poslednjem minutu, pri visokom vođstvu Hemofarma i izvesnoj pobedi, došlo je do opšte tuče igrača na terenu. U sezoni 2006/07, posle pobede Hemofarma u ligaškom delu Superlige i overavanja prve pozicije pred plej-of, funkcioneri Partizana su fizički nasrnuli na sudije u njihovoj svlačionici u Centru „Milenijum“, o čemu svedoči i video-zapis. I ova poslednja utakmica, posle rezultatskog vraćanja Hemofarma u meč (nadoknadili minus od 13 poena i vratili rezultatsku neizvesnost) desio se sličan scenario”.

Zbog svega gore navedenog, smatramo da je KSS samo nemi posmatrač i ne možemo da nađemo opravdanje za izostanak njihovih reakcija u cilju zaštite regularnosti, kako bismo svi mogli da se ravnopravno borimo za titulu”.

Košarkaši Partizana pobedili su u sredu u Vršcu Hemofarm sa 86:81, u drugoj utakmici finala plej-ofa i poveli sa 2:0 seriji, a meč je obeležila opšta tuča, posle koje je utakmica završena sa po trojicom igrača na terenu.

Tuča je izbila 74 sekunde pre kraja kada je Partizan trojkom Lorensa Robertsa poveo sa 80:78. Pod košem su se pokoškali Katić i Marić, koji su dobili obostrane lične greške. Katić i Marić su počeli da se guraju, a ostali igrači su se priključili gužvi, neki u pokušaju da smire situaciju, a neki da se tuku. Incidenata je bilo i na tribinama.

Košarkaška Superliga kaznila je ranije u toku dana u četvrtak novčano ukupno 18 igrača dva kluba i Hemofarm zbog incidenta na tribinama.

Finalna serija plej-ofa Superlige Srbije igra se na tri pobede. Treći meč trebalo je da se igra u petak od 18 sati u hali “Pionir”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

260 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve