Nova vest
Košarka

Subota, 12.06.2010.

09:17

Kešelj: „Iz Zvezde se ne beži“

Košarkaš Crvene zvezde Marko Kešelj sledeće sezone izvesno neće braniti boje tog tima, ali ističe da ne žali što je povukao zahtev za raskid ugovora.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tokom Superlige Srbije Kešelj se odlučio na izolaciju od javnosti jer su mnogi sebi dali pravo da komentarišu situaciju i igre crveno-belih.

Sezona za Zvezdu je završena, a Kešelj je odlučio da pojasni zašto je određene odluke doneo i da li žali zbog njih, prenosi „Sportski žurnal“.

Kada su po starom srpskom običaju počele da se ispredaju priče zbog mog zahteva za raskid ugovora odličio sam da se povučem u ilegalu. Bilo je toliko nagađanja i neistina, što me je izuzetno pogodilo. Nedugo zatim promenila se Uprava, ekipa je počela da se osipa. Od silnih priča nije bilo moguće koncentrisati se na košarku. Morao sam da presečem. Rekao sam sebi, kada si već ostao, svu energiju čuvaj za parket. Nije to bio hir, već potreba“, istakao je Kešelj.

Zvezda je sezonu završila plasmanom u NLB ligu i porazom u polufinalu od Partizana, a Kešelj naglašava da se, uprkos problemima, lepo osećao u crveno-belom dresu.

Kada se sve sabere i oduzme meni je bilo lepo u crveno-belom dresu. Nijednog momenta se nisam pokajao. Posle dve sezone mogu da kažem da Crvenu zvezdu deli tanka linija od vrha, ali i totalnog rasula i katastrofe. Mi smo i prošle sezone imali problema sa finansijama i trzavica, ali primera radi protiv Heliosa nas je gledalo pet hiljada ljudi. To je najveća satidfakcija za rad“, rekao je Kešelj.

Kešelj je već sa 18 godina otišao u inostranstvu i on ističe da mu je to iskustvo pomoglo kada je odlučio da ostane na Malom Kalemegdanu.

Morao sam brzo da odrastem. To mi je pomoglo u decembru kada sam na stolu imao primamljivu ponududa napustim Crvenu zvezdu i odem u mirnu i stabilnu sredinu. Odlučio sam da izguram do kraja, šta god da se desi. Iz Crvene zvezde ne treba bežati, već da ako se već ide da se to učini na kraju sezone, mirne savesti i čista obraza. Sličnu situaciju je imalo još dosta momaka, ali su i oni ostali. Svaka im čast, pokazali su da imaju karakter“, rekao je Kešelj i dodao da je rastanak sa crveno-belima sada gotovo izvesna stvar, ali da nikada neće zaboraviti šta mu je Zvezda dala jer zbog nje sada ljudi znaju ko je Marko Kešelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve