Nova vest
Košarka

Subota, 05.06.2010.

21:50

Cibona smanjila na 2-1 protiv Zadra

Košarkaši Cibone savladali su Zadar sa 87:81 i tako su smanjili na 2-1 u pobedama u finalnoj seriji hrvatskog šampionata.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

’Cibosi’ su meč dobili najviše zahvaljujući odličnom šutu za tri poena (ukupno 17-29), pogotovo u prvom poluvremenu, ali su možda ostali bez Marka Tomasa zbog povrede ahilove tetive.

Najbolji na meču bio je Džamont Gordon sa 21 poenom i 7 asistencija, Vedran Vukušić dao je 16, a Bojan Bogdanović 14 poena.

U ekipi Zadra istakli su se Hrvoje Perić sa 22 poena, Vladimir Boisa sa 17, a Rok Stipčević zabeležio je 15 poena i 9 asistencija.

Cibona je konstantno vodila, ekipa Velimira Perasovića u nekoliko navrata stvorila je dvocifrenu prednost, ali nikako nije uspevala da potpuno prelomi meč.

To se dogodilo tek u samoj završnici – pri rezultatu 83:79 Gordon je bio polovično uspešan sa penala, ali je Andrić uhvatio loptu u napadu na 25 sekundi do kraja, pa je pitanje pobednika definitivno rešeno.

Četvrti meč igra se u dvorani „Krešimir Ćosić“ u utorak od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve