Nova vest
Košarka

Sreda, 26.05.2010.

23:14

Trifa: "Sačuvali smo energiju"

Trener KK Crvena zvezda Aleksandar Trifunović ocenio je posle pobede nad Metalcem da je najbitnije da su njegovi košarkaši sačuvali energiju pred bitne mečeve.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Košarkaše Zvezde u narednih par kola očekuju ključni mečevi u borbi za plej-of, a prvi će biti već u subotu sa najvećim rivalom, Partizanom.

"Zadovoljan sam pristupom igrača skoro tokom čitave utakmice. Sa izuzetkom samog početka, tokom kojeg smo delovali nešto opuštenije, odigrali smo veoma ozbiljno", istakao je Trifunović.

One napomenuo da su "crveno-beli" polovinom susreta stvorili pristojnu razliku koja im je omogućila da kasnije odmore glavne adute za utakmice sa Partizanom, Radničkim iz Kragujevca i Hemofarmom u narednih sedam dana.

"Mladi igrači, koji su u poslednjoj četvrtini dobili priliku, u potpunosti su je iskoristili", rekao je Trifunović i dodao da njegovi izabranici zalsužuju čestitke za ono što su prikazali večeras.

Trener Metalca Dragan Simeunović naglasio je da je Crvena zvezda u potpunosti nadigrala njegov tim.

"Kontrolu utakmice izgubili smo u finišu prvog poluvremena, koje je po meni završeno previsokom razlikom u korist našeg rivala. Znao sam da će u nastavku Zvezda da doda gas i to sam rekao igračima u svlačionici, ali oni jednostavno nisu imali snage za ozbiljniji otpor", naveo je Simeunović.

Trener valjevskog superligaša je ocenio da njegovi izabranici mnog bolje partije pružaju na domaćem terenu dodavši da ekipe, koje učestvuju u regionalnoj Jadranskoj ligi nisu navikli na tesne dvorane poput onih u gradu na Kolubari i u Čačku.

"Teško je pronaći motiva do kraja szeone, ali mi ćemo pokušati da savladamo u Valjevu borac i Tamiš kako bismo zadržali primat među klubovima koji dolaze iz domaće lige", zaključio je Simeunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve