Nova vest
Košarka

Sreda, 26.05.2010.

20:00

SL: Partizan se igrao u Železniku

Košarkaši Partizana pobedili su FMP 96:72 (19:28, 29:17, 33:10, 15:17) u 11. kolu Superlige i zabeležili desetu pobedu u takmičenju.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Iako su domaći u prvom poluvremenu imali i desetak poena prednosti, "crno-beli" su sjajnom odbranom u finišu druge četvrtine stigli zaostatak i preokrenuli na 48:45 pred nastavak.

U drugom delu FMP nije imao snage da se nosi sa srpskim šampionom koji je dominacijom u trećem periodu (33:10) obezbedio novi trijumf u takmičenju. Najefikasniji u Partizanu bio je Bo Mekejleb sa 19 poena.

Jan Veseli je meč završio sa 16 poena, Aleks Marić je ubacio 15 (6/10 za dva) uz sedam skokova, Rašić 13 (4/6 za tri), Roberts 11, a Kecman uz četiri poena imao šest asistencija.

Trio Raduljica-Čović-Videnov ponovo je predvodio "pantere". Raduljica je ubacio 20 poena (5/11 za dva, 10/14 slobodna) i imao osam skokova, a Videnov i Čović su dodali po 13.

U prvom poluvremenu glavni igrač FMP-a bio je Miroslav Raduljica koji je od 13 poena čak devet postigao sa linije za slobodna bacanja. Sa druge strane, nezaustavljiv je bio Jan Veseli sa 12 poena dok je Kecman imao pet asistencija. "Crno-beli" su postigli ukupno pet trojki koje su upravo šampiona i vratile u igru. "Panteri" su pogodili samo jednu iz osam pokušaja.

U nastavku je Partizan lako slomio rivala i trojkama Božića i Rašića, te brzim akcijama ekspresno stigao do 15 poena prednosti (63:48). Do kraja trećeg perioda "crno-beli" su nastavili sa dominacijom u odbrani i napadu i stigli do 26 poena razlike (81:55). Veseli je u ovom periodu ubacio samo dva poena, ali su se raspucali Mekejleb (15), Marić (13) i Rašić (12).

U poslednjih deset minuta Partizan je samo održavao prednost, a igračima sa dvocifrenim borojem poena pridružio se i Roberts. S druge strane, Raduljica, Videnov i Čović svojim individualnim skorom nisu mnogo doprineli neizvesnosti meča.

Vujošević: "Igramo maksimalno zbog sebe"

Trener Partizana Duško Vujošević ostakao je da njegov tima nikada neće kalkulisati i da će bez obzira na sve uvek igrati maksimalno angažovano.

„Kao što sam već i rekao, mi ćemo svaku utakmicu do kraja igrati sa maksimalnom snagom, pre svega zbog sebe zbog samopostovanja. Čovek imam moć kada je u pravu i kada je pošten".

Vujošević je istakao da izuzetno ceni i poštuje ono što radi tim iz Železnika.

"Bez obzira na incidentne situacija, poštujem sve što FMP radi. Posvećenost jednog čoveka košarci, da omogući da se mnogo dece bavi sportom , da se pavi dobra selekcija, da se naprave tolike sale i u ostalom jedan dobar seinorski tim.

"Kada bi bilo po nekoj mojoj želji, FMP bi trebao bude među četiri ekipa koje će proći u plejof. Mi ćemo protiv svakoga igrati najjače moguće. Koliko već vodim Partizan toliko i imam takav odnos, kod nas ne postoje kalkulacije".

Partizan je imao problema u prvih 15 minuta protiv "pantera", posebno sa centarskom linijom rivala.

FMP je dobro krenu, cenim njihove visoke igrače. Takođe i spoljnu liniju čiji je kvalitet šut, nije lako protiv njih postavilti odbranu. Oni su jako dobro skakali. Onoga trenutalka kada smo mi prelomili utakmicu važnost susreta za njih je postala breme. Čestitam mojim igračima na odnosu prema utakmici i spremnosti za pobedom“, rekao je Vujošević.

Trener FMP Železnika Boško Đokić rekao je da je Partizan zasluženo pobedio i dodao da ga zabrinjava igra njegove ekipe u drugom poluvremenu.

"Partizan je više nego zasluženo pobedio. Igrali smo 19 minuta i 50 sekundi, 'trojka' (Aleksandra) Rašića u poslednjim trenucima poluvremena je odlučila. Do 25. minuta je bilo 16-17 razlike za crno-bele i videlo se zašto su oni četvrti tim u Evroligi, a mi 12.
u Jadranskoj ligi. Oni ne gledaju koji je rezultat, igraju za svaku loptu i kada vode 22 razlike"
, rekao je Đokić.

"Ovo nije neočekivan poraz, ali nastup moje ekipe u drugom poluvremenu ne obećava", dodao je Đokić.

Partizan u subotu u 12. kolu igra derbi sa Crvenom zvezdom, dok FMP gostuje Radničkom.

Partizan: Roberts 11, Sinovec 3, Mekeleb 19, Kecman 4, Milošević, Rašić 13, Mitrović 5, Božić 5, Marić 15, Veseli 16, Djekić 3, Vraneš 2

FMP Železnik: Čović 13, Milutinović, Stefanović, Zeković, Lazić 3, Radetić 2, Dimić 4, Raduljica 20, Vudvord, Jeremić 8, Samardžiski 9, Videnov 13

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve