Nova vest
Košarka

Utorak, 25.05.2010.

16:27

Đokić: "Rasterećeno na Partizan"

Derbi 11. kola Superlige Srbije igra se u Železniku, gde će FMP ugostiti aktuelnog šampiona Partizan.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Izuzetno bitna utakmica za obe ekipe, ali ‘’panteri’’ moraju da dobiju ukoliko žele na Jadran sledeće sezone. Bez obzira na to, trener Boško Đokić kaže da će njegova ekipa meč odigrati bez opterećenja, a što se motiva tiče, nema većeg od samog Partizana.‘’Nova jaka utakmica u nizu, ovaj put najjača, sa četvrtom ekipom u Evropi", kaže Đokić.

"Utakmice kao ova su lake u pogledu motivacije igrača, kao i u odrađivanju skautinga, teška je samo jedna stvar, a to je pobeda. Nama je ovaj susret isti kao ostali, nisu u pitanju protivnici, već bodovi jer nema mnogo do kraja lige. U principu, jedna takva pobeda bi bila jako značajna posle problema na početku sezone. Kad smo već propustili šansu protiv Zvezde, trijumf protiv Hemofarma ili Partizana bi nam značio u smislu što bi pokazali da nam je mesto među četiri. Partizan je veoma disciplinovana ekipa, igra u odbrani dovedena je gotovo do savršenstva, sa jasno podeljenim zadacima u napadu, gde retko ko iskače iz sistema’’.

Đokić se osvrnuo i na potencijalni umor Partizana, ali odbacio nedostatak motiva.

‘’Možda se vidi malo taj umor, oni to nadoknađuju tako što nikada ne gube motiv za borbu za svoj klub i to im je veliki kvalitet. Čini mi se da su do ovog trenutka odigrali preko 60 utakmica i to sa strašno jakim protivnicima, ali znamo da će igrati punom snagom. Ne bih nikog isticao, samo mogu da kažem da su svi opasni, od iskusnijih igrača, pa do mlađih. Kod nas je Vudvord neizvestan, ostali su zdravi, raspoloženje je na visokom nivou, samo je pitanje koliko ćemo jako i precizno odigrati, a daćemo sve od sebe’’, jasan je Đokić.

Marko Stojadinović smatra da su dve vezane pobede donele dozu rasterećenja pred ovaj meč, što uz dobru odbranu vidi kao šansu za trijumf.

‘’Dočekujemo najbolju ekipu u državi, četvrtu u Evropi, ali kao i uvek zanima nas samo pobeda. Vezali smo dve pobede i to nam puno znači, tako da u ovaj meč ulazimo donekle rasterećeni. Ključ naše igre je u dobroj odbrani i skupljanju reketa, a bilo bi odlično da nas posluži šut, što u poslednje dve utakmice nije bio slučaj. Uz bolji procenat ubačenih trojki, nadam se našoj pobedi. Nikoga ne bih izdvajao kao potencijalnu opasnost, oni su pre svega dobar kolektiv’’, zaključio je Stojadinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve