Nova vest
Košarka

Utorak, 25.05.2010.

13:34

KSS: Usvojena Kijevska deklaracija

U ponedeljak je u Kijevu održan sastanak predstavnika 12 nacionalnih košarkaških saveza, nezadovoljnih poslednjim izborima u FIBA.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Na izborima održanim sredinom maja, nekoliko košarkaških sila, među kojima su Srbija, Rusija, Turska i Izrael, nije dobilo svoje predstavnike u Bordu FIBA.

Predsednik KSS Dragan Kapičić nije prisustvovao sastanku, ali je odmah posle održavanja istog obavešten da je deklaracija usvojena i da će uskoro biti poslata i na adresu našeg Saveza.

Čim se završila sednica, nazvao me je Aleksandar Volkov, nekadašnji reprezentativac, trenutno prvi čovek ukrajinskog saveza. Objasnio mi je da je usvojena deklaracija, čiji tekst ćemo uskoro dobiti, bez dodatnih informacija“, rekao je predsednik KSS.

Skupu u Kijevu prisustvovali su visoki zvaničnici iz 12 zemalja, među kojima su bile Rusija, Turska, Izrael i Letonija, ali ne i iz bivših republika SFRJ, pošto Hrvatska, BiH i Slovenija imaju svoje predstavnike u FIBA.

Naredni sastanak predstavnika saveza koji nemaju svoje predstavnike, biće održan u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve