Nova vest
Košarka

Petak, 14.05.2010.

20:35

SL: Tamiš - Partizan (18.30h)

Košarkaši Partizana u osmom kolu Superlige Srbije gostuju Tamišu u Pančevu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su p povratku iz Pariza sa fajnal fora Evrolige pregazili Metalac u Valjevu, a protiv Pančevaca će juriti sedmu pobedu u takmičenju. U prvom duelu dva tima, u prvom kolu u "Pioniru" bilo je ubedljivih 93:52 za srpskog šampiona. Utakmica u SC "Strelište" igra se u subotu od 18.30 časova.

Bez obzira na ime i kvalitet rivala "crno-beli" i dalje svakom meču pristupaju maksimalno ozbiljno, a najbolji pojeidnac meča u Valjevu Strahinja Milošević, , ističe da je Superliga njegovom timu jednako važna kao i svako drugo takmičenje.

"Naša liga nas je godinama u nazad vodila do Evrolige. Zato želimo da i budućim generacijama Partizana pružimo da nose zvanje šampiona, da igraju u najjačem takmičenju, da klub nastavi sa ovim što radi. Baš u prvenstvu Srbije moramo da budemo najbolji kako bi se dalje širila ova priča".

Partizan je sezonu počeo još u oktobru kada je igrao u SAD-u sa NBA ligašima. Od tada su "crno-beli" odigrali 61 utakmicu, jednu na svaka tri i po dana. Snage, ipak, i dalje ima.

"Sezona je fizički izuzetno teška. U sred borbi u NLB i Evroligi uleti finale Kupa. Pa onda, posle najvažnijih mečeva u EL fantastični F4 u Zagrebu gde smo se mnogo psihološki istrošili. Nismo ni kako treba proslavili trofej, a stigla je završnica u Parizu gde smo igrali dva meča na produžetak. Međutim, alibija nema. Moramo da nađemo snage za takmičenje koje nam je najvažnije. Svih 12 mora da se bori, kraj je tek u junu", zaključio je Milošević.

U sledećem kolu Partizan će treći put uzastopno igrati u gostima, kod Radničkog u Kragujevcu, dok Tamiš igra u 'Pioniru' sa Crvenom zvezdom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve