Nova vest
Košarka

Utorak, 11.05.2010.

18:01

Crvena zvezda - Hemofarm (18h)

Košarkaši Crvene zvezde u derbiju sedmog kola Superlige dočekuju u sredu ekipu vršačkog Hemofarma.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema rečima trenera Aleksandra Trifunovića "crveno-beli" će ići na pobedu. "Momenat u kome se trenutno nalazimo značajno utiče na važnost utakmice. Hemofarm nas je tokom sezone dva puta pobedio, pa zato smatram da Vrščanima pripada uloga favorita u sutrašnjem meču", istakao je Trifunović.

On je ocenio da je naredni rival Crvene zvezde "odlično pokriven na svim pozicijama" i dodao da je Hemofarm jedan od najozbiljnijih kandidata za titulu državnog prvaka.

"Ukoliko želimo da i dalje ostanemo u trci za osvajanje četvrtog mesta, koje obezbedjuje plasman u plej-of i regionalnu NLB ligu sledeće sezone, moraćemo da pobedjujemo i jače protivnike od nas, a to je svakako Hemofarm", poručio je Trifunović.

Milan Mačvan, košarkaš He mofarma najavio je bržu igru svog tima.

"Pauzu u domaćem šampionatu iskoristilo smo za naporan rad koji će nam puno značiti u ubrzanoj završnici sezone. Tokom pauze smo dosta radili na korekciji nekih ranije uočenih grešaka, pogotovo u odbrani", preneo je Mačvan.

On je podsetio da javnost od Hemofarma očekuje da se upusti u borbu za titulu sa Partizanom i dodao da će njegovi saigrači učiniti sve da se te prognoze obistine.

"Do finala i borbe za pehar predstoje nam brojne vrlo teške utakmce, kao što je sutrašnja sa Crvenom zvezdom", smatra Mačvan, uz napomenu da "crvemno-beli" nakon renoviranja tima ne igraju u dobroj formi.

Reprezentativac Srbije je naglasio da nešto slabija izdanja ekipe sa malog Kelemegdana ne bi smela da zavaraju "farmaceute", koji u sledeći meč moraju da udju maksimalno obazrivo.

"Sutrašnji okršaj je idealna prilika da zabeležimo veoma važnu pobedu koja bi nas zadrzala na deobi prvog mesta sa Partizanom. Ukoliko sutra uspemo da zadržimo glavnu snagu zvezde, Nemanju Bjelicu, obavićemo značajan deo posla na putu ka tirjumfu", zaključio je Mačvan.

Utakmica Crvena zvezda - Hemofarm igra se u sredu od 18 časova u hali "Pionir".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve