Nova vest
Košarka

Nedelja, 09.05.2010.

23:08

F4: Igrači razočarani ali ponosni

Košarkaši Partizana izgubili su oba meča na F4 Evrolige u Parizu posle produžetka, a igrači nisu krili razočaranje nakon poraza od CSKA u borbi za treće mesto.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Plejemejker Lester Mekejleb rekao je da mora da bude zadovoljan nastupom, uprkos tome što je ekipa pretrpela dva poraza. "Utakmica protiv CSKA bila je jako tvrda i igralo se do poslednje lopte. Uvek se borimo do samog kraja. Jako smo srećni što smo došli dovde. Obe utakmice smo izgubili na jednu loptu u poslednjoj sekundi i moramo da budemo ponosni".

Na primedbu novinara da ne deluje baš srećno, američki plejmejker je slegnuo ramenima i odgovorio:

"I nisam, ali moram da se pravim".

Centru Aleksandru Mariću emocije su pomešane posle istorijskog uspeha, ali je rekao da je ekipa želela da pobedi i osvoji treće mesto.

"Borili smo se maksimalno, iako je to bila utakmica za treće mesto. Pokazali smo karakter kao klub i imali smo želju da dobijemo. Evroliga je gotova, čeka nas Superliga. Želimo da je osvojimo. Što se tiče sezone u Evropi, trebaće vremena da se to slegne. Emocije su sad malo izmešane", rekao je Marić.

Jedini koji nije krio razočarenje je kapiten Petar Božić.

"Naravno da sam tužan, posle svakog poraza sam jako tužan. Došli smo u Pariz da damo sve od sebe i da možda odemo korak dalje. Želeli smo jako da pobedimo u ovoj utakmici za treće mesto, koja ne donosi nikakve privilegije. Falilo nam je sreće, a sa moje strane i pameti", rekao je Božić.

Novinari su primetili da je Partizan mnogo utakmica dobijao ove sezone u poslednjim sekundama, a da je na završnom turniru obe izgubio u
produžetku u poslednjim sekundama, ali Božić je kazao da ne razmišlja o ravnoteži kada je sreća u pitanju.

"Ne bih baš pričao o ravnoteži, jer bih voleo da imamo mnogo više srećnih trenutaka, kao tokom sezone. Ne razmišljam o tome da li smo imali sreće u početku, a da nam sada fali", rekao je Božić.

Najbolji igrač meča, Amerikanac Tradžan Lengdon kazao je da će tim iskoristiti ovu pobedu za podizanje samopouzdanja pred plejof Rusije.

"Igrali smo dobro obe utakmice, ali u prvoj (protiv Barselone) nismo imali sreće. Danas smo igrali protiv jako dobrog tima i ova pobeda će nam dobro doći za podizanje samopouzdanja pred prvenstvo Rusije. U prvoj utakmici nisam pogađao šuteve, zato je danas moralo da uđe. Ma, posle 45 minuta igre, samo mi je drago što sam nešto pogodio za svoj tim", rekao je Lengdon.

CSKA je osmi uzastopni put učestvovao na završnom turniru, ali ovog puta nije važio za favorita.

"Bez obzira da li smo favoriti ili ne, razočaran sam. Uvek je tako kad izgubiš. Mislim da smo mogli do finala", rekao je Lengdon.

Bek CSKA Ramunas Šiškauskas rekao je da njegovom timu znači pobeda.

"Bila je jako tvrda utakmica. Oba tima su bila jako umorna, ali morali smo da se borimo da je završimo, jer nam je stalo do pobede. Mogli smo i bolje da prođemo na završnom turniru, ali šta je tu je. Završili smo pobedom i sada se okrećemo prvenstvu Rusije", rekao je Šiškauskas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve