Nova vest
Košarka

Nedelja, 09.05.2010.

20:27

Vujošević: "Teže je ali i časnije"

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle utakmice za treće mesto da se "na ovakvim takmičenjima stiče iskustvo neophodno da bi se osvajala".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crno-beli' su i drugu utakmicu na Fajnal Foru u Parizu izgubili posle produžetka, a Vujošević istakao da mu je drago što je Partizan i na ovom turniru pokazao da je ravnopravan sa svima.

"Utakmice za treće mesto niko praktično ne želi da igra, igra se samo zbog prestiža i mislim da bi bilo jako važno da se nađe neki način da i te utakmice imaju dodatnu vrednost," rekao je trener Partizana i dodao da to "nije bio slučaj sa ovom utakmicom."

"Čestitao bih našim protivnicima na pobedi i konstatovao da su na Fajnal For došle ekipe ujednačenog kvaliteta. Možda postoje razlike u logistici, budžetu ali Nije mi drago što je Partizan izgubio dve utakmice, nije mi drago što ih je gubio posle produžetka ali mi jeste drago što smo igrali dobro i pokazali da smo ravnopravni sa svima."

"Na ovakvim takmičenjima stiče se iskustvo koje je neophodno da bi se takva takmičenja i osvajala," završio je Vujošević.

"Bilo je i puno suza posle poraza od Olimpijakosa u svlačionici i na sličan način izgubiti i ovu utakmicu daje dodatnu težinu porazu. Teško je palo mojim igračima ali su oni ljudi koji će naći motiv da rade još više," bio je odgovor na pitanje kako su igrači podneli još jedan sličan poraz ali je Vujošević u nastupima u Parizu video osnovu za optimizam.

"Jeste puno teže izgubiti ovako nego, recimo, ubedljivije ali je ovako časnije. Nadam se da će to biti motiv svima da se nešto uradi, da ovakvi nastupi ne budu retkost. Mislim da ima osnova da klub postane stabilniji, da se stavi na čvršće noge i onda bi se mogle očekivati uspešne sezone," završio je Vujošević.

Pašutin: "Ostavili srce na terenu"

Trener CSKA Jevgenij Pašutin izjavio je da je meč sa Partizanom bio vrlo sličan njihovom duelu sa Barselonom, ali da je njegov tim u nedelju ipak našao način da nadigra rivala.

"Partizan ima gustu zonu koju nije bilo lako napadati. Ne dozvoljavaju vam da igrate brzo. To je dobro za nas, mi cenimo ovakav stil igre i to je bilo slično meču sa Barselonom. Jedina razlika je da smo danas našli način da ih napadnemo", istakao je Pašutin koji je pohvalio rezultate srpskog šampiona i Duška Vujoševića.

"Partizan je veoma dobar klub sa odličnom organizacijom. Oni na Fajnal for nisu ušli slučajno, oni su to zaslužili. I Partizan je mogao da pobedi, to su bile sekunde u pitanju, ali ovo je košarka i sve može da se promeni u trenutku. Partizan ima veliku tradiviju, Srbija je uvek imala dobre igrače i trenera koji rade na najvećem nivou. Gospodin Vujošević je uradio sjajan posao. Svake godine Partizan su napuštali bitni igrači. prošle Veličković, pre toga Peković, ali je Partizan uvek pravio sjajne mlade igrače".

Debitant na F4 ponosan je na svoje igrače što su baš na ovaj datum stigli do pobede.

"Danas je veliki praznik u Rusiji, 9. maj, dan pobede u Drugom svetskom ratu i svi Rusi danas slave. Ponosan sam da smo i mi išli njihovim stopama. Moji igrači su ostavili srce na terenu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve