Nova vest
Košarka

Subota, 08.05.2010.

23:24

EL: Teo najbolji, Marić u petorci

Košarkaš Olimpijakosa i srpski repezentativac Miloš Teodosić proglašen je za najboljeg igrača Evrolige u sezoni 2009/10.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Teodosić je, takođe, proglašen i za člana najbolje petorke najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, u kojoj se nalaze i centar Partizana Aleks Marić. Ostali članove idealne petorke Evrolige su Huan Karlos Navaro iz Barselone, igrač moskovskog CSKA Viktor Hrijapa i Linas Kleiza iz Olimpijakosa.

Kleiza je dobio priznanje za najboljeg strelca takmičenja, Hrijapa za najboljeg defanzivca, a Riki Rubio iz Barselone za ’zvezdu u usponu’.



Mesto u drugoj petorci Evrolige izborio je Bo Mekejleb iz Partizana, a pored plejmejkera crno-belih u njoj se nalaze Ramunas Šiškauskas iz CSKA, igrač Olimpijakosa Džoš Čildres, Erazem Lorbek iz Barselone i Tijago Splinter iz Kaha Laborala.

Teodosić zbog problema sa stomakom nije prisustvovao ceremoniji u gradskoj većnici Pariza, a sa nje nije izostao dvojac crno-belih. I Marić i Mekejleb su istakli da im prijaju priznanja, ali istakli da su ona timska zasluga.

Sve se uklopilo za mene, Boa i ekipu. Ovo nije samo moj uspeh, već cele ekipe“, istakao je Marić i dodao da to priznanje, ipak, malo ublažava rane, ali da ostaje žal za porazom od Olimpijakosa, „Ovde smo, ali nismo u finalu. Nisam razmišljao o individualnim priznanjima, a više bih voleo da sledeće godine osvojimo Evroligu nego da postanem MVP“.

Košarkaši Partizana u nedelju od 18 časova igraju protiv moskovskog CSKA u borbi za treće mesto u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve