Nova vest
Košarka

Subota, 08.05.2010.

12:45

Papalukas: Oba tima mogla u finale

Igrač Olimpijakosa Teodoros Papalukas rekao je da ne bi bilo nezasluženo da je Partizan pobedio u polufinalu Evrolige, jer su oba tima zaslužila pobedu.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

"Sreća je jako važna u košarci i bilo bi sasvim u redu ko god da je pobedio, jer su oba tima zaslužila trijumf", rekao je Papalukas posle pobede atinskog tima od 83:80. Iskusni reprezentativac i svojevremeno najbolji evropski igrač bio je pun hvale za Partizan.

"Vujošević je veliki trener i to je pokazao na terenu. Imaju sjajne mlade igrače, odlične Amerikance i svi uživaju da igraju košarku. Želeli smo dobro da odigramo, ali smo pravili glupe greške. Na kraju smo pokazali karakter, a Partizan je pokazao da potpuno zaslužuje da
bude ovde
", rekao je Papalukas.

Grčka košarkaška ikona nije više startni plejmejker, ali je u utakmici odigranoj u petak tri puta igrače Partizana fintom izbacivao iz igre, odnosno "slao po burek" kako se to kaže košarkaškim žargonom, a svaki minut u igri provodio je da razigrava svoj tim.

On je novinarima negativno odgovorio na pitanje da li je bio dodatno motivisan protiv crno-belih i objasnio "dodatne razloge" svoje dobre igre.

"Ne shvatam lično duele protiv Partizana. Stvar je u tome što sam imao 32 godine kada je počela utakmica, a posle ponoći sam napunio 33. Želeo sam da pobednički zaključim svoju 32. godinu", rekao je nasmejani Papalukas.

"Igram već mnogo godina i mislim da mogu da pomognem timu da ode do pobede. Sutra nas čeka Barselona, koja je veliki tim. To je velika i važna utakmica, ali je samo jedna, tako da sve može da se desi. Jesam umoran, ali ništa ne brinite, biću 'okej' do sutra", rekao je Papalukas.

Partizan je u četvrtak vodio sa dva poena razlike dve i po sekunde pre kraja. Tada je Miloš Teodosić uputio šut za Olimpijakos i promašio je ceo obruč, ali je Džoš Čildres iz drugog plana uhvatio tu loptu i zakucao je za produžetak.

"O, da. Sreća je imala mnogo uticaja. Imao sam mnogo sreće za taj skok. Drago mi je što sam se tu našao i što sam pomogao svom timu. Sada jedva čekam sutra. Osećam da možemo da pobedimo, da smo jako blizu. Samo treba da budemo koncentrisani i biće sve u redu", rekao je Čildres.

U timu prepunom zvezda nalazi se i hrvatski centar Nikola Vujčić, jedan od najboljih igrača prošle decenije u Evropi. On je priznao da je Olimpijakos bio blizu poraza.

"Bili smo baš blizu poraza. Došli smo u situaciju da odlučuje poslednji šut, a to uvek može da ode na obe strane. Imali smo sreću da je Čildres uhvatio onu loptu i doneo nam produžetak. Čini mi se da je tu presudilo što smo imali više snage, što smo više rotirali. Partizan je delovao umorno u nastavku", rekao je Vujčić.

"Bilo je bitno dobiti ovakvu utakmicu i sigurno nećemo igrati više ovako loš napad. Partizan je odigrao vrhunsku odbranu, zaustavio nas
je i svaka im čast na tome
", rekao je on.

Olimpijakos će u nedelju sa Barselonom u meču koji počinje u 21.00 odlučivati ko će postati novi evropski prvak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve