Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.05.2010.

15:05

DV: "Ne pobeđuju uvek najjači"

Košarkaši Partizana putuju u sredu u jutarnjim časovima u Pariz.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crno-beli će na F4 Evrolige, po četvrti put u istoriji kluba, pokušati da dodju do trofeja namenjenom najboljem klubu u Evropi.Crno-beli su bez obzira na veliki broj utakmica u sezoni, za sada posao u sezoni odradili bez greške, i osvojili domaći kup i NLB ligu u Zagrebu.

Povodom odlaska na završni turnir u "Sportkafeu" u Beogradu održana je konferencija za novinare, na kojoj su svoja očekivanja izneli Petar Božić, Dušan Kecman, Lorens Roberts i trener Duško Vujošević.

Prvi protivnik u Parizu biće stari poznanik ekipa Olimpijakosa sa kojima su crno-beli igrali u prvoj fazi. Po mnogima inicijator serije velikih rezultata Partizana u ovoj sezoni bio je upravo meč sa timom iz Pireja u prvoj fazi takmičenja. Nakon pobede 86:80 uz 32 poena Rašića u Pioniru sve je krenulo nabolje za šampiona Srbije. Košarkaši Partizana Petar Božić i Dušan Kecman najavljuju da će pružiti sve što imaju, a da li će to biti dovoljno za nešto više u Parizu, ostaje da se vidi:

Sigurno smo jako uzbuđeni što smo se plasirali na F4 u Parizu. Nema mesta bilo kakvoj euforiji ili emocijama koje nam mogu poremetiti ritam. Očekujemo da pružimo maksimum i da u najboljoj formi budemo upravo tamo gde treba u Parizu. Daćemo sve od sebe, pa ako to bude dovoljno, da napravimo i neki korak više...“ rekao je kapiten Partizana.

Slična očekivanja ima i Dušan Kecman, koji jedini od košarkaša Partizana, uz trenera Vujoševića ima iskustvo učešća na F4:

Samo učešće na F4 u Parizu je dovoljan motiv za svakoga. Očekujemo da ćemo tamo dati 100 posto. Želimo da igramo tamo kao što smo odigrali celo takmičenje u EL, sa maksimalnom motivacijom, zalaganjem, timski. Pokušaćemo ravnopravno da pariramo ekipi Olimpijakosa, oni važe za jednog od glavnih favorita za osvajanje Evrolige.Dobro ih poznajemo igrali smo već ove sezone sa njima. Imamo za sada samo jedan zadatak, da odigramo što bolje, a za koliko će to biti dovoljno, videćemo“.

Bez obzira što rezultat na terenu donose neposredni proizvođači košarkaši, mnogi zasluge ove uspehe daju treneru Vujoševiću koji umešno u svoj sistem godinama uklapa igrače koji se gotovo svake godine smenjuju u dresu Partizana.

Trener crno-belih ocenio je da njegovi izabranici nisu obezbedili plasman na završni turnir Evrolige na lutriji, već su do njega došli višegodišnjim napornim radom i angažovanjem.

"Veliki uspeh je već napravljen. Na početku sezone ni naši najoptimističkiji snovi nisu sezali do Pariza", podsetio je Vujošević na skromna očekivanja u sutuaciji kada je Partizan ostao bez prošlogodišnjeg kostura ekipe.

Trener crno-belih najavio je da njegova ekipa ide rastrećeno u Francusku:

Kladionice, koje inače ne pratim nam daju najmanje šanse od svih učesnika završnog turnira, ali draž sporta je što se prednost sa papira ne prenese uvek na teren",

Vujošević je ocenio da je rival "crni-belih" u polufinalu, grčki Olimpijakos, veoma kvalitetan tim i da je najbolji pojedinac u ekipi iz Pireja ove sezone reprezentativac Srbije Miloš Teodosić.

"Igrali smo već dva puta sa njima ove godine. Dobro se poznajemo, a eventualna taktička iznenadjenja sigurno nećemo da podelimo sa novinarima", rekao je Vujošević.

Krilni centar Lorens Roberts, koji u poslednje vreme igra u odličnoj formi, smatra da je ekipa spremna za Pariz.

"Očekujem da she svi timovi koji učestvuju na završnom turniru najkvalitentijeg evropskog takmičenja tempirati formu za mečeve u Parizu", zaključio je Roberts. 



'Crno-beli' igraju prvi meč u dvorani „Bersi“ u petak u udarnom termninu od 21 sat, od 18 časova igraju CSKA i po mnogima najveći favorit za trofej Barselona. Očekuje se da će crno-beli imati podršku od najmanje 2000 navijača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve