Nova vest
Košarka

Utorak, 27.04.2010.

17:50

Partizan uskoro dobija novu halu

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković najavila je da će ubrzo početi izgradnja trenažne hale namenjene košarkašima Partizana.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

"Ministarstvo omladine i sporta će učiniti sve da Partizan dobije svoju halu u najkraćem mogućem roku“, istakla je Samardžić Marković u razgovoru sa predsednikom Košarkaškog kluba Partizan Predragom Danilovićem.

Danilović je ocenio da predloženi projekat odgovara potrebama kluba, tako da će se graditi hala na osnovu već postojećeg tipskog projekta male dvorane, koji je za potrebe unapređenja sportske infrastrukture izradilo Ministarstvo omladine i sporta.

Tokom razgovora razmatrane su i moguće lokacije u Beogradu, na kojima bi hala mogla da bude sagrađena. Dogovoreno je da taj objekat, pored omladinskih selekcija, koriste i košarkašice Partizana, koje su ove godine osvojile titulu prvaka Srbije.

"Imamo projekat, obezbedićemo sredstva, a u saradnji sa gradskim vlastima obezbedićemo i odgovarajuću lokaciju. Cilj nam je da sve klupske selekcije imaju prostor u kome će se stvarati budući šampioni“, izjavila Samardžić Marković.

Tipska hala korisne površine od oko 1.600 kvadratnih metara i sa oko 350 mesta na tribinama, bez priključaka i troškova uređenja zemljišta koštaće oko 60 miliona dinara. Hala će imati višenamenski teren za košarku, odbojku i rukomet i omogućavaće istovremeni trening tri selekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve