Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.04.2010.

22:58

Kosta i Malina osvojili Evrokup

Košarkaši Valensije pobednici su Evrokupa, pošto su u finalu savladali Albu iz Berlina sa 67:44.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Već u drugoj četvrtini tim iz Španije stvorio je dvocifrenu prednost, posle čega ekipa Luke Pavićevića nisu uspeli da se vrate u meč. Kosta Perović ubacio je 17 poena (7-9 za dva, 23 min.), uz 4 skoka, Marko Marinović dao je 12 (4-6 iz igre, 19 min.), a Dragan Dojčin je za Berlince postigao 3 poena (1-4 za tri, 19 min.). Valensija je trijumfom obezbedila učešće u Evroligi sledeće sezone.

Osim srpskog tandema, u Valensiji su zapaženi bili Tomas Kelati sa 13 poena, a De Kolo i Nilsen upisali su po 7. Za Albu niko nije ubacio dvocifreni broj poena – Derek Bajars i Štefan Haman dali su po 9.

Trener Španaca Neven Spahija bio je presrećan posle osvjanja trofeja.

"Mislim da smo odigrali skoro savršeno u odbrani. Ovde smo pokazali da možemo da dobijamo i ofanzivom i defanzivom, ali večeras je presudila dobra igra u odbrani. Veoma sam srećan zbog svih".

Treće mesto osvojio je Bilbao pobedom nad Paneliniosom 76:67. Najefikasniji kod Baskijaca bio je Aleks Mumbru sa 16 poena, a Marko Banić zabeležio je 15, a Kris Voren 12.

U taboru Paneliniosa Ian Vugijukas ostvario je učinak od 17 poena i 3 skoka, Roderik Blekni imao je 11, a Đuro Ostojić je za 11 minuta na parketu ubacio jedan poen (5sk.).

MVP trofej pripao je Metu Nilsenu, koji je u finalu zabeležio 7 poena, 6 skokova i 2 asistencije, a u polufinalu je imao 16 poena, 3 skoka i 6 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve