Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.04.2010.

22:40

Pešić: "Teodosić je prva klasa"

Proslavljeni srpski trener Svetislav Pešić izjavio je za "Večernje novosti" da plejmejker Olimpijakosa Miloš Teodosić odlično igra ove sezone.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Gledao sam nekoliko njegovih fantastičnih utakmica, već sada je deo prve klase evropskih igrača. Znali smo i ranije da ima karakter pobednika, a sada je popravio i odbranu i ukupnu organizaciju igre. Mislim da je trenutno možda i najbolji plejmejker Evrope", izjavio je Pešić.

Upravo će se Teodosić sa svojim Olimpijakosom suprotstaviti Partizanu u polufinalu Evrolige. Pešić smatra da 'crno-beli ' imaju šansi za pobedu.

"Imaju ako bude kompletni. Imao sam argumente kada sam rekao da će pobediti Makabi jer je Partizan timski jači od Izraelaca. Biće mu mnogo teže protiv Olimpijakosa, koji se stabilizovao. Kada bi se igrao plej-of na tri pobede, dao bih Olimpijakosu ulogu velikog favorita, ali u jednoj utakmici Partizan može da pobedi".

Za vikend je Hemofarm dobio Partizan, a briljirao je krilni centar Vrščana Milan Mačvan.

"Mačvan izrasta u velikog igrača, pravog vođu, igra kao da ima 30 godina", kaže Pešić i daje svoje mišljenje o predstojećem okršaju istih timova na fajnal-foru NLB lige:

"Ne postoje dve iste utakmice. Dobro se poznaju, Partizan forsira igru ispod koša, ali Hemofarm može da kontroliše reket dokle god Marjanović može da kontroliše svoje faulove i sebe. Utakmica će biti odlučena upravo ispod koša. Sa psihiloškog aspekta, dobro je za Vrščane što su uspeli da pobede Partizan u jednoj neizvesnoj završnici".

Pošto su Partizan i Hemofarm već viđeni učesnici plej-ofa Superlige, ko će popuniti preostala dva mesta?

"Zvezda i FMP, s tim da Radnički može da se umeša u borbu za plej-of. Zvezda nema dovoljno iskusnih igrača, ali je pobeda nad FMP mnogo značajnija od kiksa protiv Tamiša".

Šta mislite o Zvezdinim problemima?

"Radovao bih se kada bi, uprkos svim problemima koji je prate, završila ovu sezonu sa osećajem da je nešto uradila. Sportski ciljevi su se smanjili, tako da bi Zvezda mogla da bude zadovoljna plasmanom u Jadransku ligu", zaključio je Pešić za "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve