Preminuo košarkaš Novog Sada

Košarkaš Novog Sada Nenad Grozdanić preminuo je u utorak, posle više od mesec dana provedenih u komi zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Grozdanić je od trenutka nesreće, koja se desila 7. marta kod Lapova, bio životno ugrožen, sa teškim povredama glave, tačnije nagnječenjem mozga, prelomom baze lobanje i kostiju lica, i bio je priključen na aparate za disanje. Preminuo je u ranim jutarnjim časovima u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Nemamo reči da izrazimo žalost i tugu jer smo izgubili najvažniju utakmicu u kojoj se naš Nenad 37 dana borio za život”, kaže se u saopštenju Novog Sada.

Komemorativni skup povodom Grozdanićeve smrti održaće se u sredu u amfiteatru Spensa od 10 časova, a sahrana mladog košarkaša Novog Sada će biti istog dana u 16 časova na groblju u Sremskoj Mitrovici.

U nesreći su pored Grozdanića i trenera novosadskog kluba Nemanje Danilovića, koji je prebačen na dalje lečenje u Novi Sad, povređena još šestorica igrača. Nesreća se dogodila na autoputu Beograd – Niš, kada je kombi kojim su se igrači Novog Sada vraćali sa utakmice u Kruševcu, najverovatnije zbog neprilagođene brzine, naleteo na prikolicu kamiona u pokretu.

Košarka