Nova vest
Košarka

Utorak, 13.04.2010.

11:37

Krstić: "Sve mi liči na 1992."

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i bivši igrač Partizana Nenad Krstić rekao je da veruje da Partizan može još jednom da iznenadi i dođe do titule.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

„Sve je moguće, a sigurno je da Partizan može da se nosi sa Olimpijakosom. Nekako mi sve ovo liči na 1992, neke stvari se potpuno poklapaju, iako tada nije bilo tolike razlike u budžetima. Bio bih najsrećniji čovek kada bi se ponovio Istanbul“, rekao je Krstić za ’Novosti’.

Košarkaš Oklahome kaže da su se „crno-beli“ zasluženo našli među četiri najbolja tima koja će se od 7. do 9. maja takmičiti u Parizu za trofeja prvaka Evrope.

„Ako je iko zaslužio da se tamo nađe, onda je to Partizan, zbog svih uspeha, lansiranih novih igrača, ali i zbog svih otkazanih letova koji su primer u kakvim uslovima klub opstaje. Ali, čuda se i dalje dešavaju. Kada je Partizan u pitanju, ništa me više ne bi iznenadilo. Neverovatno je kako se izdigao iznad svih problema, skromnog budžeta, umora, non-stop igranja pod pritiskom. Možda će ga najmanje biti u Parizu, ali neće izostati. Partizan, ipak, predstavlja naš najbolji klub, predstavlja Beograd i Srbiju, a to je već veliki pritisak“, rekao je nekadašnji igrač Partizana.

Možda se fantastičnoj formi pleja Olimpijakosa Miloša Teodosića trenutno ne raduju košarkaši Partizana, ali se raduju njegovi saigrači iz reprezentacije.

„Za mene je Teo najbolji plejmejker Evrope. Sazreo je, igra s lakoćom, što je posledica samopouzdanja koje je stekao na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Ovu sjajnu sezonu duguje reprezentaciji“, rekao je Kstić.

Oklahoma je Partizanovim stilom protutnjala NBA parketima i iznenadila sve eksperte.

„Iako smo gubili prošle sezone, videlo se da nismo gubitnička ekipa. Naravno, niko nije očekivao ovakvu transformaciju. Imam drugačiju ulogu u odnosu na Nju Džerzi i reprezentaciju, gde sam više bio uključen u napadačke akcije. Ne bunim se, izvlačim maksimum iz ove sezone, a ekipa igra dobro i pobeđuje. Znam da može bolje, ali je teško imati statistiku pored igrača kao što su Kevin Durant i Rasel Vestbruk“, izjavio je Krstić.

Najboljeg NBA strelca gledaćemo i na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

„Mislim da će Durant igrati, čovek je neverovatan. Dešava se da pogledam semafor i šokiram se kada vidim da je dao 30 poena. To je 30 neprimetnih poena. Nikad nisam bio svedok takve lakoće postizanja koševa“, kaže Krstić.

On je dodao da namerava da se zadrži u NBA ligi.

„ Imam još jednu godinu ugovora, a moje ambicije su da ostanem ovde što duže. Lako je navići se na dobre stvari, posebno posle one neuspešne avanture u Rusiji“, rekao je Krstić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve