Nova vest
Košarka

Subota, 20.03.2010.

11:41

EFES bez Santijaga, Nahbara?

Košarkaš EFES-a Igor Rakočević ostaje u turskoj ekipi, prenose lokalni mediji, ostanak Nahbara neizvestan, Santiago slobodan.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa koja je ove godine sastavljena uz astronomski budžet, i čiji je finansijer generalni sponsor Evrolige, polako se osipa. Centar Danijel Santiago je od subote slobodan igrač, a najverovatnije odlazi i Boštjan Nahbar, koji je imao malu minutažu u dosadašnjem delu sezone.

Za Rakočevića, koji sa EFES-m ima ugovor vredan skoro sedam miliona evra, bili su zainteresovani Unikaha i Roma, ali je dvostruki osvajač trofeja “Alfonso Ford” nakon sukoba sa trenerom Erginom Atamanom u Tel Avivu, želeo samo na pozajmicu, kako bi sačuvao ogroman ugovor.

Nakon sukoba u “Nokia Areni”, prema turskim medijima bilo je samo pitanje vremena kada će Ataman (koji je po mnogima najveći krivac za očajne rezultate pivara) uručiti otkaz Rakočeviću.

Ipak, prema poslednjim dešavanjima u Turskoj (21 poen Rakočevića u duelu nacionalnog šampionata) čini se, da je stavljena tačka na sukob, a ne treba zaboraviti da je na Atamanu ogroman pritisak, nakon eliminacije u TOP 16 fazi Evrolige i porazu završnici kupa.

Međutim, poslednji termin za odluku je 9. april. Do tada će biti poznato da li će Istanbul napustiti Nahbar ili Rakočević, dok je Daniel Santiago od subote definitivno slobodan agent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve