Nova vest
Košarka

Subota, 20.03.2010.

10:46

"Generalka" Montepaskija na leto

Predsednik kluba iz Sijene najavio odlazak Mekintajera,Domerkanta, Ezea, Sata...Primarni cilj ostanak trenera Pjaniđanija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Godinama ekipa Montepaskija iz Sijene “hara” italijanskom košarkom, i predstavlja pravi primer planskog rada na duže staze. Klub iz Sijene godinama se oslanjao na igru “svojih” Amerikanaca Mekintajera, Stounruka, ostalih stranaca, Sata, Ezea…

Međutim, prema rečima predsednika kluba Roberto Morokija, vreme je za “generalni remont” tokom leta, u kome je centralna figura trener Simone Pjaniđani:

Napravili smo novi trogodišnji plan, a primarni cilj je da zadržimo Pjaniđanija. Normalan proces je da na posle 4 i više godina u klubu, neki igrači odu tokom leta. Dugo smo pokušavali da zadržimo Terela Mekintajera, ali on odlazi, kao i Sato, Domerkant i Eze. Ugovor ističe i Šonu Stonruku, ali nadamo se da ćemo ga zadržati . Ovde je proveo veći deo karijere” rekao je Moroki.

Montepaski se nalazi u svojevrsnom “vakumu”. Tim je izuzetno dominantan u italijanskim okvirima (ekipa je bez poraza polse 21.kola šampionata), ali je nakon prošlogodišnje eliminacije u četvrtfinalu EL, ove godine ekipa završila takmičenje već u TOP 16 fazi.

Na poslednjem F4, Montepaski je bio 2008.godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve