Nova vest
Košarka

Sreda, 17.03.2010.

15:38

KK Zadar pred finansijskim kolapsom

KK Zadar ima dug već od 5 miliona evra, pod hipotekom sve osim dvorane.

Izvor: B92, Večenji list

Autor:B92, Večenji list

Default images

Gradonačelnik Zadra Zvornimir Vrančić je u sredu istakao da je simbol tog grada, KK Zadar na ivici gašenja. Prema pisanju hrvatskih medija, problem kluba iz Dalmacije je toliko veliki, da je neizvesno da li će KK Zadar učestvovati u takmičenju naredne godine.

Dugovanja kluba na čijim svodovima dvorane i dalje stoji preseljeni transparent "Bog je stvorija čoveka, a Zadar košarku" su 1.5 milion evra u ovoj sezoni, a ukupan dug je veći za još 4 miliona evra.

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić saopštio je da je klub već potrošio sumu od 600 000 evra za ovu godinu koju mu je namenio grad, dok su sve stvari osim dvorane pod hipotekom:

"Najveća dugovanja su nastala u protekle dve-tri sezone, neodgovornim ponašanjem ljudi koji su vodili klub" rekao je Vrančić i dodao da je organizovao sastanak istaknutih privrednika kraja koji bi trebalo da pomognu, kako bi se sprečilo gašenje kluba.

Pored Zadra i KK Cibona ima ogromnih problema sa dugovima, problem KK Crvena zvezda je već "elaboriran" nije tajna i da većina srpskih klubova imaju ogromnih finansijskih problema, a u sličnoj situaciji je i Union Olimpija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve