Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.03.2010.

19:50

PAO dobio, Partizan u Top8!

Ekipa Partizana plasirala se u Top8 fazu Evrolige, pošto je Panatinaikos pobedio Marusi sa 82:79 u poslednjem kolu grupe E Top16 faze.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U utakmici koja je najvećim delom bila rezultatski neizvesna odlučila je veća koncentracija ’zelenih’ sa linije penala u završnici jer su Homen i Kiz promašili po bacanje u prelomnim momentima. U poslednjem napadu Kajmakoglu je promašio trojku za produžetak. Najbolji igrač meča bio je Majk Batist sa 21 poenom i 8 skokova.

Osim Batista, kod pobednika su se istakli Jasikevičijus i Šermatini sa po 11 poena i Dru Nikolas sa 10. Srpski reprezentativac Milenko Tepić imao je 7 poena (3-8 iz igre, 26 min.) i 2 skoka. Bili Kiz i Dežered Homen dali su po 13 poena za Marusi, a Mavroeidis je ubacio 11.

PAO je bolje počeo meč i poveo 9:2, a ’zeleni’ su igrali tečnije i lakše dolazili do protivničkog koša, pre svih Batist. Međutim Marusi se održavao u igri zahvaljujući odličnom šutu za tri poena – prednjačio je Kiz sa tri ubačene trojke, a početkom druge deonice po jednu su pogodili Nađfeji i Batis.

Domaćin je uglavnom imao prednost, odlični su bili Batist i Šermadini, ali Marusi nije dozvoljavao rivalu da stvori ozbiljniju razliku, pa je PAO na odmor otišao sa +2 posle zakucavanja Hejslipa (41:39).

Ekipu Željka Obradovića u prvom poluvremenu uopšte nije služio šut za tri (0-7), a led je probio Nikolas inicirajući mini-seriju 5-0 posle koje je PAO poveo 48:43. Imali su ’zeleni’ dva napada da se rezultatski ’odlepe’, ali su oba put izgubili loptu, pa je Marusi dao sedam poena u nizu (pet Pelekanosa) i preuzeo vođstvo.

Shvatio je gostujući tim da ne može prevashodno trojkama da održava rezultatsku ravnotežu, pa je počeo da spušta loptu u reket. To je najbolje iskoristio Homen sa 10 poena u trećoj deonici, ali i PAO je imao svog aduta u razigranom Jasikevičijusu.

U poslednjoj sekundi Kalates je pogodio trojku, pa je Panatinaikos vodio sa 61:60 pred poslednji period.

Mavroeidis je odigrao sjajno u poslednjoj deonici, a solidni su bili Kalates i Pelekanos. Međutim, PAO je imao nezaustavljivog Batista, koji je postizao poene u najvažnijim trenucima.

U već opisanoj završnici, posle promašaja Kiza i Homena, PAO je vodio 81:79, ali je i Jasikevičijus bio polovičan sa penala.

Kiz je promašio trojku iz velike udaljenosti, ali se Marusi izborio za novi napad. Umesto da pravi faul, PAO je branio poslednji napad, ali je srećom po njih i Partizan Kajmakoglu promašio šut za produžetak.

Partizan od 20.45 časova gostuje Barseloni u Blaugrani i, ako pobedi, zauzeće prvo mesto u grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

197 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve