Nova vest
Košarka

Utorak, 09.03.2010.

14:37

Vujošević: "Meč Davida i Golijata"

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je Barselona veliki favorit u duelu sa njegovim timom u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"To je na neki način susret Davida i Golijata. Oni su veliki favoriti i mnogo jača struktura. Kako sada stvari stoje, bilo bi veliko iznenađenje da Barselona ne osvoji Evroligu ove sezone", rekao je Vujošević. Katalonci su već obezbedili mesto u četvrtfinalu takmičenja, za drugo mesto bore se Partizan i Marusi.

"Crno-beli" prolaze dalje ukoliko savladaju Barselonu, a u slučaju poraza jedino im odgovara pobeda Panatinaikosa nad Marusijem.

"Mi idemo u susret svojoj sudbini i znamo šta nas tamo čeka. Jedan pesnik je lepo rekao: "Časno mrite, kad mrijeri morate". Što se tiče druge utakmice u grupi, ja se nadam da će Panatinaikos odigrati pošteno, časno, onako kako su igrali u Beogradu i kako bi se ja ponašao da sam na njihovom mestu", izjavio je trener "crno-belih".

Prva utakmica Partizana i Barselone, odigrana u beogradskom Pioniru, završena je trijumfom srpskog šampiona. Meč je bio neizvestan i pobednik je odlučen tek pošto su sudije pogledale snimak poslednjih nekoliko sekundi duela. Barsa je uložila žalbu, ali je Evroliga potvrdila pobedu Partizana. To je bio prvi ovosezonski poraz ekipe Ćavija Paskvala u Evroligi.

"Oni će sigurno biti silno motivisani pogotobvo zbog te utakmice u Beogradu, ali bićemo i mi. Mi moramo, pre svega, da gledamo sebe. Ne smemo da se oslanjamo na to šta će Panatinaikos i Marusi uraditi", rekao je centar Partizana Aleks Marić.

Utakmica Barselona – Partizan igra se u četvrtak od 20.45 časova u Blaugrani u Kataloniji. Panatinaikosa i Marusi se sastaju istog dana u 18 sati.

Na konferenciji za novinare pred put u Barselonu, trener crno-belih "dotakao" se i odluke da u narednoj sezoni NLB lige učestvuje (ponovo) 14 klubova, ali uz učešće češkog Nimburka:

"Često se menjaju odluke, dok se pritom stiče utisak da nas trenere niko ništa ne pita o tome, iako smo mi najviše zainteresovani za broj utakmica i treninga u sezoni. Ukoliko ostane na snazi odluka prema kojoj će se i sledeće sezone u NLB ligi takmičiti 14 klubova, onda je domaća Superliga sa deset učesnika nezamisliva", istakao je Vujošević.

Prema njegovim rečima, glavni problem regionalnog takmičenja nije broj učesnika, već "nepravedna podela upravljačkih i vlasničkih prava", koja je napravljena "na štetu srpskih predstavnika".

Komentarišući želju češkog Nimburka da sledeće sezone nastupi u NLB ligi, Vujošević je naglasio da taj potez uprave stalnog učesnika Evrokupa pokazuje kakav ugled ima regionalno nadmetanje u Evropi.

"Očigledno je da većina klubova sa prostora bivše Jugoslavije ima velikih problema sa finansijama i da jedino kvalitetno regionalno takmičenje može, donekle, da uspori veliki odliv mladih igrača", zaključio je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve