Nova vest
Košarka

Četvrtak, 04.03.2010.

22:55

EL: Makabi i Real u 1/4 finalu

Košarkaši Makabija, Olimpijakosa i Real Madrida zabeležili su pobede u mečevima petog kola Top 16 faze u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Makabi je pobedio Sijenu u Izraelu sa 97:82 i tako osigurao plasman u četvrtfinale u grupi F, a pored ekipe iz Tel Aviva iz ove grupe u četvrtfinale će i Real koji je pobedio Efes Pilsen u Istanbulu rezultatom 77:75. U grupi H Olimpijakos je u Pireju bio ubedljiv protiv španske ekipe Kaha Laboral 102:85.

Partizanova grupa E u četvrtfinalu ukršta sa grupom F, pa bi eventualni protivnik ’crno-belih’ u borbi za plasman na završni turnir bio ili Makabi ili Real Madrid.

Real je protiv Efesa u Istanbulu zabeležio prvi trijumf u gostima u Top16 fazi, ali je tom pobedom i obezbedio plasman u četvrtfinale, dok su Turci i pored ogromnih ulaganja ponovo ostali bez ozbiljnijeg plasmana.

Najzaslužniji za trijumf Madriđana bio je Horhe Garbahosa koji je meč završio sa 16 poena i 11 skokova. Rejes je postigao 12, Ljulj i Lavrinovič ubacili su po 11, a Marko Jarić je za 28 minuta imao 10 poena (3-4 za tri), pet skokova i tri asistencije. Novica Veličković nije ulazio na parket, a još uvek nije poznato da li je reč o nekoj povredi.

Sa druge strane, Kasun i Smit postigli su po 13 poena, dok je Igor Rakočević na kraju imao 4 poena (1-5 iz igre, 2-2 penali) za 11 i po minuta.

Makabi i Sijena odigrali su 30 minuta egal utakmice u Tel Avivu, a onda je višestruki izraelski šampion u poslednjoj četvrtini ubacio jednoj od najboljih odbrana neverovatnih 43 poena, rešio meč i obezbedio plasman u četvrtfinale.

Izraelce je ponovo predvodio odlični Alan Anderson sa 24 poena, a pored njega još pet košarkaša domaćeg sastava meč je završilo sa dvocifrenim brojem poena. U sastavu Sijene reprezentativac Bosne i Hercegovine Henri Domerkant postigao je 21, a Terel Mekintajer 14 poena.

Jedina ekipa koja je u Top16 fazi Evrolige stoprocentna je pirejski Olimpijakos. Ekipa Panajotisa Janakisa se podigla nakon poraza u derbiju od PAO-a, i ubedljivo je savladala Kahu Laboral. Džoš Čildres je postigao 20, Skorcijanitis 19, a povratnik u tim Linas Kleiza 17 poena za domaćina. Plej Srbije Miloš Teodosić meč je završio sa solidnih 14 porna (4-5 za dva, 2-6 za tri), dva skoka, tri ukradene lopte i četiri asistencije.

Plasman u četvrtfinale obezbedili su Barselona, Makabi Tel Aviv, Real Madrid, CSKA Moskva, Prokom i Olimpijakos, dok će preostala dva učesnika biti poznata nakon utakmica poslednjeg kola, koje su na programu iduće sedmice. U konkurenciji su Partizan i Marusi iz E grupe, odnosno Kaha Laboral, Himki i Cibona iz grupe H.

Parovi poslednjeg šestog kola: Panatinaikos - Marusi, Barselona - Partizan (E grupa), Montepaski Sijena - Efes Pilsen, Real Madrid - Makabi Tel Aviv (F), Prokom - Unikaha, CSKA Moskva - Žalgiris (G), Kaha Laboral - Cibona i Himki - Olimpijakos (H).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve