Nova vest
Košarka

Četvrtak, 04.03.2010.

15:46

SD Crvena zvezda slavi 65 rođendan

Sportsko društvo Crvena zvezda, u četvrtak je proslavila svoj 65. rođendan . Najbolji sportisti Stefana Veljković i Nemanja Bjelica...

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Proslava rođendana počela je videom snimkom Ljube Tadića koji je 4. marta 2005. za Enciklopediju klubova izjavio: "Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje. E, to vam je Crvena zvezda. Ima da se raduješ do neba, ali sekiracija ti ne gine"...

."Na početku okupljenima obratio se Vlastimir Vale Purić, koji je pre 65 godina, 1945. prisustvovao osnivačkoj skupštini sportskog društva Crvena zvezda, bio je drugi presednik po redu Sportskog društva, član uprave do 1991. i proveo neprekidno na funkcijama u Sportskom društvu i fudbalskom klubu proteklih 65 godina.

Predsednik Fudbalskog kluba Vladan Lukić uručio je priznanje za Životno delo FK Crvena zvezda, Miljanu Miljaniću, tvorcu jedne od najsjanijih generacija Crvene zvezde, jednom od najcenjenijih i najpriznatijih fudbalskih stručnjaka ne samo sa ovih prostora, najuglednijem predsedniku Fudbalskog saveza Jugoslavije. Nagradu je primila ćerka Miljana Miljanića, Zorka Milinković. Predsednik Lukić je dres sa brojem 6, koji je nosio Miljanić predao unuku Andriji i prigodne poklone unukama Katarini i Mariji.

Najbolji junior je košarkaš Lazar Radosavljević, juniorka je odbojkašica Ana Bjelica, dok su hokejaši najbolja juniorska ekipa, nagrade su im predali Mirko Pavlović, generalni menadžer košarkaša, Ana Avramović, generalni sekretar Odbojkaškog kluba i Goran Đaković, potpredsednik UO SD Crvena zvezda.

Najbolji trener SD Crvena zvezda je Nebojša-Neca Milošević,koji je nagradu primio od Vladimira Petrovića Pižona, trenera fudbalera.

Specijalna priznanja primili su Svetlana Višnjić, mačevalka, Streljački klub i Veslački klub. Nagrade su uručili Goran Đaković, Dragan Vuksanović, član UO SD Crvena zvezda i Ivan Todorov, generalni sekretar SD Crvena zvezda.

Nagrade za životno delo dr. Miroslavu Popoviću i Vladi Janjiću predao je Aleksandar Boričić, potpredsednik SD Crvena zvezda.

Najbolji sportista košarkaš Nemanja Bjelica i najbolja sportistkinja Stefana Veljković su priznanja primili od Vladislava Lučića, predsednika KK Crvena zvezda i Đurđe Ćeramilac, predsednika UO SD Crvena zvezda.

Za najbolji klub proglašen je Atletski klub, a predsedniku Danetu Korici nagradu je uručio Aleksandar Vlahović, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda.

Proslava 65.rođendana Crvene zvezde održana je u press centru na stadionu u Ljutice Bogdana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve