Nova vest
Košarka

Petak, 26.02.2010.

09:47

Božić: "Očekivali smo težak meč"

Košarkaši Partizana posle pobede nad Marusijem u četvrtom kolu Top 16 faze Evrolige, bili su jednoglasni u oceni da su očekivali težak i neizvestan meč

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kapiten Petar Božić je naglasio da su svi igrači znali kakav meč ih očekuje i da se nisu predavali, uprkos slaboj igri. Lorens Roberts je objasnio da je Partizan morao da se bori za svaki poen, dok je Slavko Vraneš izjavio da je ekipu Marusija sjajno služio šut. Aleks Maric smatra da je njegova ekipa dozvoljavala protivniku da postiže lake poene.

Kapiten Petar Božić izjavio je da je njegova ekipa znala šta je očekuje u susretu sa Marusijem.

"Oni su zaista odličan tim i to su pokazali večeras. Znali smo šta nas čeka - veoma teška utakmica, veoma težak posao. Ne mogu da poredim sada detaljno sa ostalima, ali oni su jedna od ekipa koja je odigrala odlično u Beogradu. Pokazali su timski kvalitet. Mi se nismo predavali, i bili smo u egalu, uprkos slabijoj igri", rekao je Božić.



Krilni centar Partizana Lorens Roberts rekao je Marusi bio nezgodan protivnik.

Ovo je tim koji te tera da zaradiš svaki poen. Vredni su u odbrani, imaju dobrog trenera i timski duh. Morali smo mnogo da radimo da bismo pobedili. Što se tiče četvrtfinala, sve je u našim rukama, moramo da nastavimo da se borimo, rekao je Roberts.

Roberts je veoma bitne poene postigao dva i po minuta pre kraja, kada je gotovo uz zvuk sirene za istek napada pogodio trojku.

Bio je to težak šut, bio sam svestan vremena koje je isticalo, ali me je publika podsetila, dodao je Roberts.

Centar Slavko Vraneš objasno je da je Partizan veoma teško došao do pobede, iako se dobro pripremao za meč.

Bilo je veoma teško. Snimili smo ih maksimalo ozbiljno, kao i ostale protivnike, pripremali smo se maksimalno koncentrisano, ali je utakmica bila veoma teška. Oni su imali fenomenalan šut u prvom poluvremenu, ne sećam se da je neko tako pogađao u Pioniru. Pobeda nam znači da podignemo energiju, rekao je Vraneš.



Aleksandar Marić rekao je da je Partizan do pobede došao samom finišu.

"Kvalitetna su ekipa, bore se, disciplinovani su, imaju dobrog trenera i zaslužili su sve što su postigli do danas. Mi smo pobedu izvukli u poslednja dva minuta. Nismo 'stisli' kad je trebalo, puštali smo lake šuteve, ali smo na kraju pobedili. Znali smo da su dobri, igrali smo sa njima u Atini i gledali smo snimke, rekao je Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve