Nova vest
Košarka

Nedelja, 21.02.2010.

22:33

Sijena i Olimpija bez konkurencije

Košarkaši Montepaski Sijene pobedili su Virtus 83:75 i osvojili kup Italije, dok je Olimpija pobedom nad Zlatorogom 84:68 osvojila isti trofej u Sloveniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sijena je u reprizi prošlogodišnjeg finala lako dobila Virtus i potvrdila dominacijuu Italiji, a najbolji na meču bio je Šon Stonruk sa 19 poena, dok je Sato dodao 15. Olimpija je pregazila Zlatorog, a u jednom trenutku rezlika je bila dupla (50:25). Dominirao je Gašpar Vidmar sa 28 poena i 12 skokova, dok je Ilievski dodao 22 uz sedam asistencija.

Od srpskih igrača u ova dva finala igrali su Dušan Vukčević za Virtus i Nemanja Aleksandrov zaOlimpiju.

Vukčević je u porazu tima iz Bolonje učestvovao sa šest poena (3-0, 2-1, 3-3) za 15 minuta, a najefikasniji u njegovoj ekipi bio je Koponen sa 19 poena. Aleksandrov je osvojio trofej , 16. za Olimpiju u takmičenju. Aleksandrov je Zlatorogu ubacio takođe šest poena i imao tri skoka, dok je bivši centar Vojvodine Vladimir Golubović postigao samo dva poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve