Nova vest
Košarka

Nedelja, 21.02.2010.

17:49

Tica i Kovač osvojili Kup Poljske

Srpski košarkaši Vladimir Tica i Mirko Kovač su sa svojim klubom Kozalinom osvojili Kup Poljske, pošto su u finalu pobedili Turov sa 80:75.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kozalin, koji je trenutno sedmi na tabeli poljskog prvenstva sa skorom 10-10, u polufinalu je eliminisao Prokom, a u četvrtfinalu Poloniju. U finalnom okršaju Vladimir Tica ubacio je 15 poena, a Kovač, koji je tek nedavno došao u Kozalin, dao je dva poena za šest minuta u igri.

Kozalin je, na krilima trijumfa nad Prokomom, od samog početka bio u prednosti protiv Turova, a već na poluvremenu je bilo je osam razlike (45:37). Meč je prelomljen u trećoj deonici, koju je Kozalin dobio sa 23:13. Turov se trgao u poslednjem periodu, ali nije imao snage da napravi preokret.

Najbolji pojedinac meča bio je Dante Svonson sa 20 poena i po 6 skokova i asistencija, dok je Džordž Ris ubacio 18. U ekipi Turova istakli su se Džastin Grej sa 22 i Majkl Rajt sa 15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve