Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 08.02.2010.

12:40

Lijež - FMP Železnik (20.30h)

Košarkaši FMP-a nakon pobeda nad Zagrebom i Hemofarmom, u odličnom raspoloženju dočekuju meč 3.kola u TOP 16 fazi FIBA Evročelendža sa belgijskim Liježom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim koji će igrati protiv srpskog predstavnika je lider belgijskog šampionata. Utakmica u modernoj dvorani „Country Hall Ethias“ (kapaciteta 5.500 gledalaca) na programu je u utorak u 20.30 časova.

Trener FMP-a Vlade Đurović optimista je pred utakmicu u Belgiji.

Naš cilj je jasan, a to je pobeda. Iako su nam za prolaz u četvrtfinale potrebna dva trijumfa kod kuće, želimo da slavimo i u Liježu i da Top 16 fazu završimo kao lideri J grupe. Ovakav rasplet omogućio bi nam prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, gde se igra na dve dobijene utakmice“ rekao je pred ovaj meč Vlade Đurović.

Belgakom u dva kola Top 16 faze nije pobedio, ali ta činjenica ne zavarava trenera ekipe iz beogradskog predgrađa:

Nemaju veliku šansu za prolaz u Evročelendž kupu, ali su zato odlični u nacionalnom prvenstvu. Belgijski šampionat, verujte, nije baš tako lak kao što neki misle. Tim iz Liježa čini pet Amerikanaca, hrvatski centri Stipanović koji je igrao za Split i Papac, zatim i dva belgijska reprezentativca. Ne smemo da ih potcenimo nijednog sekunda, ali pokušaćemo da iskoristimo njihov loš start. Moj pomoćnik Milivoje Lazić odlično je skautirao protivnika. Imamo dve kasete iz nacionalnog šampionata i meč sa Zagrebom u uvodnom kolu Top 16 Evročelendž kupa, pa se nadam da taktički ne mogu da nas iznenade“ istakao je Đurović.

FMP će i u trećem kolu Top 16 Evročelendž kupa igrati bez povređenih Andreje Milutinovića i Filipa Čovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve