Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.01.2010.

22:18

Borovnjak u Panioniosu

Dejan Borovnjak prešao je iz Lijetuvos Ritasa u Panionios.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

23-godišnji krilni centar koji je sezonu počeo u litvanskoj ekipi, prekinuo je saradnju po završetku takmičenja u Evroligi, pošto Lijetuvos nije obezbedio plasman u Top 16 fazu.

Trener Lijetuvosa Rimas Kurtinaitis naglasio je da ne računa više na njega i Australijanca Erona Bejnsa i da će šansu pružiti mladim litvanskim igračima.

Borovnjak je ove sezone u litvanskom šampionatu imao prosek od 10.8 poena, 5.4 skokova i 1.6 ukradenu loptu po utakmici, dok je u Evroligi davao 5.1 poen uz 3.5 skokova. On je prethodnog leta bio član univerzitetske reprezentacije Srbije koja je na Igrama u Beogradu osvojila zlatnu medalju.

Saigrači u Panioniosu će mu biti nekadašnji igrači FMP Železnika Ivan Zoroski i Zoran Erceg, dok je trener nekadašnji član bosanske reprezentacije Nenad Marković.

Borovnjak je karijeru počeo u Partizanu za koji je igrao četiri sezone, dok je prošle godine bio član novosadske Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve